Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Spune șeful județului, fiind de partea cetățenilor care trec pragul Consiliului Județean pentru problemele la drumuri!

După îndelungi ciocniri la nivel de județ, au fost deblocate, în parte, investițiile în drumuri. Cetățenii nemulțumiți au venit în mai multe rânduri pentru a-și susține cauza în forul județean, deși niciodată n-au găsit deschise porțile opoziției, care blocase lucrările, dar care acuza că „Dunca nu face“ și „Dunca nu vrea“. Cele două afirmații au devenit, însă, un fel de slogan distribuit în județ, repetitiv, insistent.

Președintele CJ, Romeo Dunca, a subliniat mereu că oamenii au dreptate și a declarat: „Cetățenii sunt nemulțumiți, sunt îndoctrinați periodic, li se dau tot felul de informații. Sigur, problema este clară, infrastructura este praf! Dar a merge și a spune că Dunca nu vrea, timp în care Dunca și Consiliul Județean, și consilierii, și tot aparatul lucrează de nebuni să facă documentele. Lucrăm foarte mult la toate cele trei drumuri (pentru care cetățenii au venit în ședințele de consiliu – n.r.). Am fost la Comorâște, la București, am discutat și de tema asta. La DJ 571, au avut ședință peste ședință, lucrăm peste tot. Doar că noi venim – să nu mințim oamenii – să le spunem lucruri corecte. Nu putem să le spunem oamenilor lucruri care nu se pot face. E cel mai bine să fii în opoziție, să te duci să spui: dom`le, nu vrea dl președinte, nu vrea Dunca, nu face Dunca. Dar nimeni nu vine să spună că Dunca a făcut ceea ce noi nici nu ne-am gândit să facem, că noi nu ne-am gândit la proiectul tehnic, că noi nu ne-am gândit să facem pe calamitate să cerem la CNI modernizare totală. Aia nu s-au gândit, că dacă s-ar fi gândit, probabil că era deja demult făcut, că documentele erau gata acum 4 ani!“

JCS-A.M.