Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – După ce primarul Felix Borcean anunța zilele trecute regândirea spațiilor verzi din Caransebeș, angajații municipalității au și trecut la fapte!

Pentru început, pe una din cele mai importante străzi, Avram Iancu, cea care duce spre Piața Gugulanilor, de unde au fost scoși vechii arbori, mulți din ei uscați. Și pentru că pomii sunt amplasați în fața magazinelor și a unor case, primăria atenționează patronii și locatarii din zonă să nu-i mai taie sau să pună fel de fel de substanțe pentru ca pomii să se usuce, amenzile fiind foarte mari, iar strada supravegheată video.

„A început campania de plantare de arbori pe raza municipiului Caransebeș. Prima stradă pe care au fost plantați 22 de arbori (18 frasini globulari și 4 arțari globulari) este str. Avram Iancu, spre Piața Gugulanilor. Solicităm tuturor cetățenilor și agenților comerciali din zonă să protejeze arborii plantați și să nu întreprindă acțiuni care duc la vătămarea și distrugerea acestora. În cazul în care se vor constata abateri, se vor aplica sancțiuni contravenționale. Menționăm că această zonă este supravegheată video“, transmite municipalitatea caransebeșeană.

În zilele următoare vor fi plantați arbori și în alte zone. Primele vizate, parcul din fața primăriei și centrul, pe zona pietonală, de la la fântâna lui Oprea până la prima terasă.

JCS-R.M.