Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Mai mult, Nelu Popa susţine că nu a văzut niciodată „un om aşa periculos ca Luminiţa Jivan, care să îşi aroge cu atâta uşurinţă munca altora“!

Vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul PNL, primarul Reşiţei a contracarat anumite afirmaţii, apărute în spaţiul public, ale deputatului Luminiţa Jivan. Practic, şefa social-democraţilor cărăşeni a vorbit despre banii alocați de guvernul PSD către municipiul Reșița, prin PNDL 1, PNDL 2 și CNI, menţionând că guvernarea PSD a întins o mână de ajutor reșițenilor, deși Reșița are un primar liberal, înşiruind numeroasele proiecte câștigate de administrația locală pe fonduri europene, prin Ministerul Dezvoltării.

„Doamna Jivan a transmis că Guvernul PSD a dat reșițenilor bani prin PNDL 1 și PNDL 2. În primul rând chestiunea asta cu a dat bani trebuie să o clarificăm. Banii pe care îi gestionează o Primărie sau un Guvern sunt bani adunați din cotizațiile cetățenilor și ale companiilor, sunt bani pe care ei îi preiau și ar trebui să îi administreze într-un mod cât mai echitabil pentru toate primăriile. Nu sunt bani pe care îi aduce doamna Jivan de acasă, nici doamna Dăncilă de acasă, din Teleorman. Sunt bani pe care toți contribuabilii reșițeni, bănățeni, români îi aduc la bugetul de stat”, a spus Nelu Popa.

În legătură cu proiectele finanțate pe PNDL 2, cele două poduri, de pe Cireșului și de la Cultural, dar și drumul Poiana Golului și grădinița de la Poliție, edilul Reşiţei a dorit să atragă atenția că aceste proiecte au fost câștigate de administrația locală, în urma unor studii de fezabilitate realizate de Primăria Reșița.

„Cel mai grav este că dna Jivan a enumerat o mulțime de proiecte realizate de echipa noastră din Primăria Reșița, de Grațian Dobre, de Sorin Dumitru, de toți cei 18 angajați de la Proiecte Europene, în ultimii doi ani, prin munca lor efectivă. Și le-a asumat și le-a enumerat în discuția de ieri: Traian Lalescu, Traian Vuia, Colegiul Economic, Colegiul Baptist, Mircea Eliade, grădinițele, anvelopările de blocuri, este incredibil cu câtă lejeritate s-a mințit pe tema asta. Nimeni nu a mai făcut aşa ceva: nici Frunzăverde, nici Mocioalcă, nimeni. Nu mi-am putut imagina că cineva poate să își aroge cu atâta ușurință munca altor persoane. Nu poți să vii să spui că prin intermediul Guvernului PSD se realizează investiții de milioane de euro, când de fapt munca este a colegilor noștri din Primăria Reșița. Mi-e ciudă, dacă vreţi, îmi vine să plâng de ciudă când mă gândesc la lucrurile incorecte spuse de Luminiţa Jivan“, a mai spus Nelu Popa.

N.C.