REȘIȚA – Edilul îi anunță pe cetățenii Reșiței și pe cei ai județului Caraș-Severin că a obținut finanțare pentru dezvoltarea alpină de pe Muntele Semenic. Popa a mai adăugat faptul că în maximum 4 ani de zile Reșița va avea un spital județean nou!
„Vineri seara a trecut proiectul de Hotărâre de Guvern privind dezvoltarea alpină Semenic. Săptămâna trecută s-a publicat în Monitorul oficial și din punctul meu de vedere este unul dintre cele mai importante lucruri care s-au întâmplat în ultimii 25 de ani. Destinul acestui areal, Reșița și Banatul Montan, poate fi schimbat radical prin acest demers și din acest moment nu ne mai stă nimic înainte. Există și programul prin care se poate finanța acest areal schiabil și de dezvoltare alpină Semenic. S-au alocat 42 de milioane de euro și avem această șansă prin acest program național de reziliență PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență), care vine să compenseze căderile economice din pandemie prin măsuri, prin proiecte mari. Acesta este un proiect care se potrivește acestui gen de finanțare și sunt convins că se va face în cel mai scurt timp posibil. Încercăm să demarăm și partea de dezvoltare alpină Muntele Mic și Munții Țarcu”, a spus Popa.
De asemenea, edilul are vești bune și legate de construirea unui spital nou în Reșița: „Din ce am discutat cu cei de la ADR Vest o să demarăm tot pe acest proiect construirea unui nou spital județean în Reșița. Poate este puțin cinic să spun acest lucru, dar de multe ori tot răul este spre bine și poate că acest duș rece pe care l-am trăit cu toții zilele trecute legat de ceea ce s-a întâmplat în Staționarul 3 ne-a deschis mintea. Am căutat foarte bine, am discutat, am întrebat și am găsit soluții prin care să facem un spital județean nou. N-am avut acest lucru în minte pentru că știam că sunt proiecte depuse pe eficiență energetică pentru anvelopare și din acest motiv sunt convins că se va face spitalul regional la Timișoara. Iar atunci am spus că este puțin probabil să se găsească resurse financiare pentru un spital județean. Am analizat Mioveniul, am analizat primul spital modern construit în România (Ansamblul Rezidențial GREENFIELD), care a costat 68 de milioane și este evident că se va putea face și la Reșița. Construirea acestui spital la Reșița se va realiza într-un timp foarte scurt și veți vedea că în maximum 4 ani de zile va fi în picioare. Locația lui este în zona Triaj, acolo avem 24 de hectare de teren, dintre care 14 sunt deja achiziționate de Primăria Reșița. Urmează să facem expropiere în zona respectivă și este o zona tampon între orașul vechi și orașul nou. Este o zonă liniștită, calmă, fără populație, și de aceea considerăm că este pretabilă pentru un spital”.
JCS-Ștefan Moraru