Caraş-Severin, Romania

BĂUŢAR – Romeo Răduţă susţine că dacă firma care lucrează la reţeaua de alimentare cu apă nu se apucă de treabă, se va ajunge la rezilierea contractului!

În această perioadă, administraţia comunei lucrează pe mai multe fronturi, primul despre care a vorbit primarul Romeo Răduţă fiind execuţia proiectului de introducere a reţelei de apă în comună, precum şi extinderea ei, banii pentru studiul de fezabilitate al acesteia fiind prevăzuţi în bugetul pentru acest an.

„Problema este că, din punctul meu de vedere, executantul lucrării nu este de bună-credinţă. Întâmpinăm probleme pe partea de execuţie, nu vor să se apuce de lucrare, de când sunt eu primar dacă au lucrat o lună şi au introdus un kilometru de ţeavă. Se împiedică de orice. Am obţinut toate avizele, modificări, soluţiile date de proiectant cum au vrut ei, dar voi vedea zilele următoare ce voi face. Dacă nu vor veni să continue lucrarea conform proiectului şi graficelor de lucrări, voi merge până la rezilierea contractului. Vom relua toată procedura de la capăt, vedem. Am discutat amiabil, am discutat inclusiv cu unul dintre acţionari… Să sperăm că se vor pune pe treabă”, a spus Romeo Răduţă.

Edilul comunei Băuţar a adăugat că mai există un proiect de eficientizare energetică, respectiv iluminatul stradal, sumele sunt prevăzute în buget, deci administraţia locală dispune de banii necesari, aproape 500.000 de lei, pentru aproximativ 350 de lămpi economice şi inteligente. În momentul de faţă, se aşteaptă semnarea contractului cu Administraţia Fondului pentru Mediu. „De asemenea, mai avem proiectul pentru introducerea energiei electrice prin panouri fotovoltaice în gospodăriile izolate, în valoare de 200.000 de lei, de care vor beneficia un număr de opt gospodării din Prevecior“, a mai spus Romeo Răduţă.

JCS-Gabi Berger