Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Forfotă azi la vechea de uzină de apă a Caransebeșului din zona Balta Sărată, unde Poliția a fost chemată pentru că niște muncitori de la AquaCaraș ar fi tăiat țevile!

Uzina, nefuncțională de ani buni, este administrată de operatorul de apă și canal și a intrat în conservare, însă la un moment dat, mai exact la finalizarea proiectului european de introducere a rețelelor de apă și canalizare, va trebui înapoiată municipiului Caransebeș. În stare intactă, spune primarul Felix Borcean, supărat că cei de la AquaCaraș au trecut la demontarea uzinei, sub pretextul că fac diferite lucrări.

„Nu eu am trimis Poliția acolo, doar am primit niște imagini și știam că se întâmplă ceva necurat acolo, că am fost sunat azi din toate unghiurile, ba de Adi Popescu, ba de Borteș, ba de Filipescu, a venit și unu de la AquaCaraș. Ce se întâmplă? În opinia mea, AquaCaraș taie fierul vechi și-l ia de acolo, tot dispar tronsoane de fier vechi. Nicio problemă, e în administrarea lor, facă ce-or vrea cu ea, dar în momentul în care o să ne-o returneze vreau să văd rețeaua exact cum a fost, adică măcar materialul. Sunt imagini, am fost în urmă cu doi ani acolo, vechea uzină care trăgea apa din puțurile vechi și o pompa în oraș era intactă, era pază, nu mă prostesc ei pe mine că nici eu nu-s copil mic să cred că ei fac nu știu ce lucrări acolo. Nu mă interesează, lăsați aici să văd tronsonul, nu mai e nicio pompă acolo la Balta. Ei taie și vând fierul. Treaba lor, să taie cât vor, dar la final trebuie să ne-o predea cum a fost. De ce să nu iau eu fierul, că e al meu, al orașului, de ce să-l taie ei? E 500 de lei un metru de țeavă din aia, acolo-s bani, cineva a furat fierul”, a declarat edilul.

Borcean și-a exprimat temerea că același lucru se va întâmpla și la actuala uzină de apă, care se va închide și ea în scurt timp, atunci când va intra în funcțiune noua uzină construită cu bani europeni. „Același lucru, probabil, se întâmplă și la uzina actuală de apă, care e pe ducă, spre închidere, probabil vor fi niște deștepți care să se gândească și la fierul vechi de acolo. În opinia mea e un furt!”, a mai spus Felix Borcean, care mâine va merge la fața locului cu șeful AquaCaraș, Gheorghe Filipescu.

JCS-R.M.