Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Așa denumea primarul Caransebeșului, Felix Borcean, în urmă cu ceva vreme, terenul viran devenit parcare de ocazie de lângă Parcul Dragalina. Teren aflat de prin 2007 în proprietatea celor de la Massiv Forest!

Firma de lângă Caransebeș a plătit municipalității aproape 600 de mii de lei, adică peste 175 de mii de euro la cursul de atunci. Un scurt istoric arată că cei de la Massiv Forest au vrut să facă inițial o clădire de birouri, după care, în 2011, și-au schimbat ideile și au optat pentru realizarea unei parcări moderne care… n-a mai apărut nici zi de azi. În schimb, acolo a rămas un teren viran, pe care cei care nu vor să meargă în parcarea cu plată a Primăriei, aflată la 2-3 metri distanță, își lasă vehiculele gratis.

„Această parcare este o insulă urâtă în mijlocul orașului!”, spunea în urmă cu ceva vreme primarul Felix Borcean, situația rămânând neschimbată chiar și la momentul actual. Ca atare, municipalitatea încearcă acum să reintre în posesia terenului de lângă parc. Mai precis, consilierii vor decide dacă aprobă sau nu angajarea unei case de avocatură în vederea demarării procedurilor judiciare privind rezoluțiunea contractului de vânzare-cumpărare dintre municipalitate și Massiv Forest. O încercare similară a avut loc și prin martie 2019, tot la inițiativa primarului Felix Borcean, însă atunci unii consilieri s-au opus. Câțiva dintre ei sunt și azi în legislativul local, așa că vom vedea joi dacă între timp și-au schimbat opțiunile.

Mai trebuie spus că tot la acea vreme, cei de la Massiv Forest l-au contactat pe edil pentru a vinde înapoi terenul către municipalitate, la același preț de cumpărare, însă din cauza lipsei fondurilor tranzacția nu s-a concretizat.

JCS-R.M.