Primăria Reşiţa cumpără clădirile de la Şură - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La solicitarea societăţii Pieţe SRL care administrează în prezent zona de agrement de la Secu, aleşii reşiţenilor au aprobat zilele trecute cumpărarea a două construcţii, cu aleile şi împrejmuirile aferente, pentru suma de 69.914 euro, fără TVA!

Pentru a reda reşiţenilor zona de agrement de la Secu în suprafaţă de 38.000 mp, municipalitatea a făcut, de ce să nu recunoaştem, mari eforturi. Pentru amenajarea Platoului Secu s-au făcut ceva cheltuieli din buzunarul primăriei, adică dotări, restaurant, autobuze şi tot ce este necesar. Dar primăria face încă un efort financiar, pentru că a decis să achiziţioneze şi construcţiile deţinute de fostul concesionar al Platoului Secu.

Primul pas a fost făcut la începutul lunii iulie, când aleşii locali au dat undă verde unei prime hotărâri cu privire la acest aspect. Astfel, raportul de specialitate la HCL 245 cuprinde toate datele despre două construcţii amplasate în această zonă, una în suprafaţă de 253 mp (terasă), iar cealaltă de 83 mp (anexă), evaluate de un evaluator autorizat. Ca să fie totul clar, au fost comandate mai multe rapoarte de evaluare, trei la număr, chiar şi proprietarul lor şi-a evaluat construcţiile din strada Brânduşelor, comandând nu unul, ci două rapoarte de evaluare.

Din declaraţia notarială autentificată, fostul concesionar a solicitat suma de 70.000 de euro, cu toate că primul evaluator a apreciat costul primei construcţii la 29.900 euro, iar cea de-a doua la 19.600 euro. În schimb, cel de-al doilea evaluator a scos un preț de 31.824 euro şi 18.321 euro. Evaluatorul care a întocmit rapoartele de evaluare pentru primărie apreciază valoarea celor două construcţii la sumele de 31.414 euro şi 11.939 euro. Până la urmă preţul urma să fie decis de o comisie stabilită prin dispoziţia primarului, care avea ca atribuţii negocierea sumei de achiziţie a celor două locaţii. Se pare că această comisie s-a întrunit şi s-a negociat tranzacţia.

Decizia finală a venit la sfârşitul lunii iulie, când aleşii locali au decis, potrivit unei alte hotărâri, HCL 275, cumpărarea acestor clădiri la preţul de 69.914 euro fără TVA, în preţul de achiziţie fiind incluse şi investiţiile fostului concesionar realizate la aleile de acces, ziduri de acces şi împrejmuiri, respectiv 26.561 euro. Din total, suma achitată către vânzător va fi cea rezultată în urma compensăriilor care urmează să se realizeze cu datoriile pe care fostul concesionar le înregistrează la bugetul local, cu cele trei firme deţinute.

JCS-Nicoleta Moraru