Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Administrația județeană a obținut, prin PNRR, renovarea energetică a edificiului, proiect valorând peste 10 milioane de lei!

Muzeul Banatului Montan Reșița va beneficia, prin proiectul de reabilitare energetică depus de Consiliul Județean, de o finanțare de 10.462.176,90 de lei prin intermediul Programului Național de Redresare și Reziliență – Componenta 5, Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice.

De la managerul interimar al instituției culturale, dr. Livia Magina, am putut afla faptul că se estimează că în aproximativ doi ani vor fi realizate lucrările de izolare a pereților, de placare a fațadei, de înlocuire a tâmplăriei, de introducere a pompelor de căldură și a panourilor fotovoltaice ca sursă regenerabilă de energie, de refacere a teraselor, de termoizolare a planșeului peste ultimul nivel, de izolare termică a planșeului peste sol și realizarea hidroizolației vor fi realizate în aproximativ 2 ani.

Și vorbim despre prima renovare a clădirii de la darea sa în folosință, în 1987! „Proiectul va avea numeroase beneficii socio-economice de importanță majoră pentru cărășeni. Prin reabilitarea clădirii care adăpostește patrimoniul cultural al județului Caraș-Severin ne dorim să punem în valoare moștenirea lăsată de strămoșii noștri!“, a declarat președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca.  

JCS-A.M.