Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Asociația Județeană de Lupte Caraș-Severin, în colaborare cu Clubul Sportiv Școlar Reșița și Clubul Sportiv Municipal Reșița, va organiza în perioada 25-26 aprilie prima ediție a turneului internațional „Trofeul Alina Vuc”!

Competiția se va desfășura în Sala Polivalentă din Reșița la mai multe categorii de vârstă, începând de la cei mai mici luptători și până la cei de U17.

Alina Vuc s-a inițiat în tainele luptelor la vârsta de 10 ani în cadrul CSM Reșița, sub îndrumarea lui Nicolae Constantin, apoi s-a legitimat la CSA Steaua. Din 2012 se pregătește cu antrenorul Mihai Stroia. De asemenea, Alina este vicecampioană europeană în 2016 și campioană mondială militară în același an. Pe 24 august 2017, a obținut o medalie de argint la Campionatul Mondial de seniori, categoria 48 kg, aceasta fiind prima medalie obținută la feminin de o sportivă din România. A reeditat performanța în 2019, la Campionatul Mondial de la Nur Sultan (Kazahstan), unde a cucerit medalia de argint la categoria 50 kg. Pe 27 decembrie 2018 a primit titlul de Cetățean de Onoare al județului Caraș-Severin, iar pe 19 iulie 2019 a primit titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Reșița.

JCS-Ștefan Moraru