Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Înainte să moară, femeia a spus că a intrat în contact cu un suspect de COViD, încă neconfirmat. Familia se aştepta ca femeia să îşi revină, să i se facă operaţie, însă după două ore a murit. Spitalul Judeţean Reşiţa a prezentat presei punctul de vedere al instituţiei!

În cursul serii de miercuri, 8 aprilie, la ora 19.20, a fost adusă cu ambulanța, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Reșița, o pacientă în vârstă de 48 de ani, din comuna Măureni, care prezenta fractură deschisă la glezna dreaptă, în urma unui traumatism prin cădere de la o înălțime de circa doi metri.

„Din afirmațiile pacientei, aceasta a avut contact cu un suspect COVID-19, neconfirmat până în acest moment. Inițial, pacienta a fost cazată într-unul din eurocontainerele din curtea spitalului, unde i s-au evaluat funcțiile vitale. La acel moment, femeia era conștientă, cooperantă, dar prezenta valori tensionale scăzute. Pacientei i s-a administrat, de urgență, tratament de reechilibrare volemică și analgezice, fiind imediat mutată în salonul izolator din cadrul UPU, dotat cu sursă de oxigen și monitor de funcții vitale. De asemenea, i s-a efectuat, de urgență, consult ortopedic, în urma căruia s-a decis intrarea în sala de operație pentru intervenția chirurgicală. Imediat după consultul ortopedic, pacienta a prezentat stop cardio-respirator, demarându-se manevrele de resuscitare, însă, din păcate, fără rezultat favorabil, decesul declarându-se la ora 20:50“, susţin reprezentanţii SJU Reşiţa.

Dincolo de orice suspiciuni, cert e un lucru: o femeie, care era şi asistentă medicală, a murit…

JCS-Nina Curiţa