Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – O spune chiar șeful județului, prezentând dovada faptului că dispozitivul de sub elicopter este autorizat, bătându-i obrazul prefectului după ce a aplecat urechea la vorbe, fără să verifice documentele!

Până și Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean, se arată din ce în ce mai îngrijorat de afirmațiile pe care le poate face prefectul. Legal vorbind, cazul fortuit și forța majoră dau oricui dreptul să intervină, pentru o salvare dintr-un pericol iminent, chiar încălcând, în anumite proporții, legea. Chiar și așa, ajutorul oferit de șeful județului, cu elicopterul, a fost batjocorit de prefectul Ioan Dragomir, care ar fi auzit el că Dunca n-are autorizație pe cârlig. La rândul său, Dunca ridică întrebarea dacă voluntarii, alături de trupele profesioniste, pompierii militari, au cursuri sau autorizații să stingă focul, în Mileniul III, cu pliciul, lopata sau mătura de nuiele, ori cu furtunul cu apă.

„Sunt situații în care te apucă lehamitea. Declarația dlui Dragomir, prefectul PSD de Caraș-Severin – cine mai știe, și posibil viitor parlamentar, ținând cont că se pricepe la spitale, la fonduri europene, la a contesta HCL-urile unora și a le acoperi pe cele nelegale ale altora, acum și la elicoptere – te poate aduce la aceasta stare. Există momente când o mână de ajutor venită din orice direcție poate conta. E vorba de suferința unor oameni simpli care, încercați de greutăți, aveau înainte printre puținele bucurii și una aparte. Anume aceea că dimineața, înainte să se apuce de lucru sau seara înainte de culcare, verdele frumos al pădurii din spatele casei le aducea o umila și nevinovată liniște în suflet. Această imagine a liniștii zilnice mistuită de flăcări am avut-o acum când am văzut o fotografie cu flăcările coborând peste vegetația și arborii din capătul unei străzi a unui cartier mărginaș al orașului de pe Bârzava. Atunci am hotărât să dau o mână de ajutor, deși nu am fost solicitat. Dacă a veni ca voluntar alături de pompierii profesioniști se poate face în anumite momente fără ca cineva să-ți ceara licența sau cursul de specializare pentru a mânui lopata, mătura de nuiele sau chiar furtunul cu apă, iată că a manevra un elicopter cu sarcina atașată sub burta lui necesita cu siguranță unele abilități. Dar mai ales o îndelungată instruire certificată printr-un document oficial. Afirmația dlui Dragomir făcută în fața unor oameni de presă că nu trebuie să fiu băgat în seama pentru că oricum sunt expirat, iar lucrul cu cârligul are nevoie de licențiere pe care nu o am, pentru că lui i-a spus careva, denotă o aroganță stupidă. E exact fala nesimțită dată probabil de izul puterii câștigate în Caraș-Severin. De el și de ortacii lui. În acest gen de intervenții, mă refer aici strict de cele aeriene, e normal ca lipsa de experiență în domeniu să lase loc la stângăcie. […] Aici nu e vorba de a ne umfla care cât de multe știe așa cum ne dă de înțeles dl Dragomir, ci mai ales de cât de mult putem afla și folosi în clipe importante, din experiența celor din jur. Iar pentru a-l liniști pe Dragomir, cât de bine și autorizat pot folosi cârligul meu… de sub elicopter, fac publică și o copie a documentului care-mi permite să mă folosesc de el.“, a precizat Romeo Dunca.

JCS-A.M.

1 Comentariu

  1. Prefectul, ca “veselul” satului, își dă cu părerea (de partid) în orice domeniu, deși de cele mai multe ori da cu oistea’n gard, ca Dănilă Prepeleac… Halal reprezentant al guvernului în teritoriu! Marcele, atâta poți?

Adaugă comentariu