Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Avertismentul prefectului Cristian Gâfu a fost lansat la şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin!

Drept urmare, în urma dispoziţiilor primite de la Guvern, s-a hotărât înfiinţarea la nivel judeţean a unui grup de gestionare a situaţiilor legate de COVID-19, dar și a unor echipe mixte care vor efectua controale la toate obiectivele care prezintă grad ridicat de risc al răspândirii coronavirusului.

„Echipele vor verifica centrele comerciale, mijloacele de transport în comun, ştrandurile, terasele, piscinele, precum şi alte zone aglomerate, care prezintă un mediu propice de răspândire a virusului. Echipele vor desfăşura acţiuni inclusiv în weekend, cu scopul de a se asigura că atât cetăţenii, cât şi agenţii economici, respectă măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului, precum şi pentru a informa despre importanţa respectării acestor măsuri, mai ales în contextul în care în judeţul nostru au apărut 6 cazuri noi în ultima săptămână”, spun oficialii Prefecturii Caraș-Severin.

Controalele vor fi efectuate de reprezentanţi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Poliţiei Locale, Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor şi ai Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutier.

„Fac un apel către cetăţenii judeţului nostru şi către toţi agenţii economici cărăşeni să fie vigilenţi şi prevăzători, pentru că pericolul pandemiei de COVID-19 nu a trecut, ba chiar a redevenit iminent în ultima perioadă. Responsabilitatea şi conduita civică a fiecărui cetăţean sunt cele mai bune arme de a lupta contra acestui inamic, numit SARS-CoV-2”, a avertizat Cristian Gâfu.

În acest context, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin a hotărât înfiinţarea unui nou centru de carantină , din cauză că în judeţul nostru vin multe persoane din zone galbene, iar înfiinţarea acestui centru se impune ca o măsură preventivă a răspândirii coronavirusului.

JCS-L.A.

Enable referrer and click cookie to search for pro webber