Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Şeful liberalilor reşiţeni spune că trebuie luată în calcul această variantă, întrucât înţelege cât este de greu să fii primar, mai ales într-o zonă dependentă de sprijinul financiar de la Guvern!

Mişcările transpartinice nu sunt deloc o noutate pe scena politică, însă zilele acestea zvonurile l-au vizat până şi pe preşedintele CJ, Silviu Hurduzeu (preşedintele PSD Caraş-Severin), care ar intenţiona să schimbe macazul de la stânga la dreapta. Oficialul a infirmat însă zvonurile.

Vorbind despre subiect, primarul Ioan Popa (preşedintele PNL Reşiţa) a precizat: „Dacă vreţi o părere sinceră şi personală, eu i-am sfătuit pe colegii mei să fie de acord să reprimim în partid pe primarii de comune care au fost daţi afară sau au fost fortuiţi într-un fel să plece. Ca un exemplu, mă refer aici la Primăria Ramna. Ştiu ce înseamnă să fii primar, mai ales într-o zonă care nu se poate gestiona decât cu sprijin guvernamental. Pentru că, din păcate, majoritatea UAT-urilor din România sunt pe minus. Adică fără sprijin financiar nu au activităţi din care să-şi susţină existenţa. Ştiu ce înseamnă să vrei să faci un pod, o asfaltare, un teren de joacă, să faci un cămin, o şcoală, o grădiniţă. Şi cred că unii dintre colegii noştri au gândit în primul rând din raţiuni de a sprijini comunitatea, mai mult decât politic. Poate că ar trebui să fim un pic mai indulgenţi cu ei“.

Întrebat ce câştigă, Ioan Popa a răspuns tot cu o întrebare: „Dar ce pierdem?“. Şi dacă deschiderea prea mare ar putea însemna şi venirea unor „penali“ în barca liberalilor, preşedintele PNL Reşiţa a spus că există soluţii pentru a evita astfel de consecinţe, „dar nu fac eu strategiile partidului. Se pot face nişte reglementări interne în care să se stipuleze foarte clar cine vine şi cine nu, pentru că are problemele x, y, z“.

JCS-Antoniu Mocanu