Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Şeful liberalilor reşiţeni spune că trebuie luată în calcul această variantă, întrucât înţelege cât este de greu să fii primar, mai ales într-o zonă dependentă de sprijinul financiar de la Guvern!

Mişcările transpartinice nu sunt deloc o noutate pe scena politică, însă zilele acestea zvonurile l-au vizat până şi pe preşedintele CJ, Silviu Hurduzeu (preşedintele PSD Caraş-Severin), care ar intenţiona să schimbe macazul de la stânga la dreapta. Oficialul a infirmat însă zvonurile.

Vorbind despre subiect, primarul Ioan Popa (preşedintele PNL Reşiţa) a precizat: „Dacă vreţi o părere sinceră şi personală, eu i-am sfătuit pe colegii mei să fie de acord să reprimim în partid pe primarii de comune care au fost daţi afară sau au fost fortuiţi într-un fel să plece. Ca un exemplu, mă refer aici la Primăria Ramna. Ştiu ce înseamnă să fii primar, mai ales într-o zonă care nu se poate gestiona decât cu sprijin guvernamental. Pentru că, din păcate, majoritatea UAT-urilor din România sunt pe minus. Adică fără sprijin financiar nu au activităţi din care să-şi susţină existenţa. Ştiu ce înseamnă să vrei să faci un pod, o asfaltare, un teren de joacă, să faci un cămin, o şcoală, o grădiniţă. Şi cred că unii dintre colegii noştri au gândit în primul rând din raţiuni de a sprijini comunitatea, mai mult decât politic. Poate că ar trebui să fim un pic mai indulgenţi cu ei“.

Întrebat ce câştigă, Ioan Popa a răspuns tot cu o întrebare: „Dar ce pierdem?“. Şi dacă deschiderea prea mare ar putea însemna şi venirea unor „penali“ în barca liberalilor, preşedintele PNL Reşiţa a spus că există soluţii pentru a evita astfel de consecinţe, „dar nu fac eu strategiile partidului. Se pot face nişte reglementări interne în care să se stipuleze foarte clar cine vine şi cine nu, pentru că are problemele x, y, z“.

JCS-Antoniu Mocanu

4 Comments

  1. PNL isi trage ultima suflare – poate nu realizati ca veti avea soarta surorii din CDR si ma refer la defuncta PNTCD.,

  2. Cetățeanul turmentat Reply

    „sau au fost fortuiţi într-un fel să plece.” Un pic mai multa atenție la gramatică, sa nu se înțeleagă greșit. Fortuit = întâmplător, pe neașteptate. A nu se face confuzie ca e sinonim cu forțat.

  3. Domnule Popa ma bucur enorm ca sunt semne pozitive de renastere din cenusa a Resitei, dar e cam inutil daca ca si conectivitate vom fi izolati de restul lumii- nu tu autostrada sau drum express (sau macar Drumul national 58 adus la stadiu impecabil, duceti-va de chestie sa vedeti in Timis chiar si drumuri de interes local cu asfalt ca in palma si marcaje si semnalizare cum numai in Germania am mai vazut), fara o centura de ocolire a traficului greu, fara o cale ferata de mare viteza (se pregateste coridorul european Arad-Calafat, noi tot pe dinafara), fara un aeroport international, vom ramane izolati. Resita nu are nici pana acum constituita zona metropolitana, un instrument care ne-ar ajuta sa obtinem mai mute fonduri europene si mai usor, respectiv sa fim mai atractivi pentru investuitori s.a.m.d. De ce nu faceti cu fonduri europene ca la Oradea parcuri industriale in care sa atragem investitorii cu potenta financiara din oras si judet sa isi faca hale logistice, centre de distributie sustinand astfel economia locala? Nu va suparati, dar masurile care dvs. le implementati, dau roade pe termen scurt si atat. Trebuie la nivel central facut lobby pentru marile proiecte pentru exercitiul financiar urmator 2021-2027, sa incercam sa obtinem fonduri europene pentru toate astea, si proiectele trebuie pregatite de pe acum.

  4. Adunati toti securistii si colaboratorii securitatii in PNL . BRAVO !!! vedeti decizia CNSAS pentru calitatile ce le are doamna pentru care faceti lobby sau sunteti vechi fost coleg de breasla ?

Adaugă comentariu