Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În contextul demolărilor şi derulării investiţiilor din zona Triaj, primarul a vorbit despre afacerile ascunse acolo, în tot felul de unghere, despre care intuiţia îi spune că nu sunt tocmai „la alb“!

Vorbind despre pregătirea terenului din Triaj, pentru cel mai mare parc al urbei şi pentru noul spital judeţean, primarul Ioan Popa preciza că zona de fier vechi nu reprezintă probleme. Va fi însă ceva de lucru pentru spargerea platformelor de beton din zonă, dar şi pentru relocarea micilor afaceri, unele dintre ele ascunse prin tot felul de unghere.

„Într-adevăr va fi de lucru să piconăm betonul, sublinia primarul Nelu Popa. Sunt nişte platforme de beton, care au 30-40 de centimetri grosime. Va trebui să piconăm tot acolo, să evacuăm tot betonul. Dar dacă mă întrebaţi, din experienţa pe care o am, cred că în patru luni zona respectivă poate fi asanată fără probleme. La Crossi, nici acolo nu e foarte mult de lucru, pentru coşmeliile alea, şi alea pică jos foarte rapid, nu e o problemă. Acolo problema este că, pe lângă proprietarul mare, care are o suprafaţă mare de teren, mai sunt foarte mici proprietari fragmentari, pentru care realmente va trebui să găsesc nişte soluţii, pentru că nu vreau să distrug nişte business-uri. Adică va trebui să le găsesc o posibilitate de relocare, astfel încât să-şi continue activitatea. Însă vreau să ştiţi ca intuiţie, cred că o bună parte din business-urile de acolo nu sunt toate «white». Parte din ele sunt «black» sau «gray». Adică unele sunt negre sau gri, nu sunt toate albe. Mai cu seamă că sunt aşa, vârâte prin tot felul de unghere şi aşa poate le scoatem la lumină“.

JCS-A.M.