Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Minunea se va întâmpla după 15 mai când, potrivit primarului Reşiţei, cel puţin zona Banatului de Munte este pregătită pentru asta!

În Reşiţa se lucrează, însă nu doar la capitolul edilitar. Şi chiar dacă starea de urgenţă a atras, la nivel de judeţ, şomajul tehnic pentru aproape 10.000 de cărăşeni şi şomajul pentru alţi 600, la Reşiţa lucrurile stau cu mult mai bine.

„Am solicitat Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă o situaţie legată de evoluţia şomajului în ultimele patru, cinci luni. Dacă la nivelul lunii decembrie 2019 se înregistrau 479 de şomeri cu şi fără indemnizaţie, la nivelul lui aprilie, aveam înregistraţi 631 de şomeri. În consecinţă, în toată această perioadă, numărul şomerilor a crescut doar cu 152 de persoane, lucru care ne dă încredere că nu avem un impact semnificativ asupra bugetului oraşului. Şi cred că acest lucru ne poate da optimismul că după 15 mai vom putea să relansăm economia, cel puţin în zona Banatului de Munte, destul de bine. Pe final, aş vrea să vă transmit un mesaj de optimism, de încredere. Cărăşenii, reşiţenii au trecut până acum într-un mod exemplar peste această epidemie, dovadă fiind numărul redus de contaminări şi de oameni care au necesitat spitalizarea. Mulţumesc pe această cale pentru tot ceea ce aţi făcut, pentru eforturile pe care le-aţi făcut şi să dea Dumnezeu ca după 15 mai să ne reluăm activităţile cât mai curând cu putinţă“.

Nu ar fi departe de adevăr un asemenea optimism ca al lui Popa. Parcă-l vedem pe Robu, primarul Timişoarei, pregătindu-şi floricelele de ronţăit, pentru a admira, din umbră, filmul boom-ului economic al Caraş-Severinului. Nu de alta, dar Popa i-a mai luat faţa în sondajele PNL-ului!

JCS-Antoniu Mocanu