Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Aceasta ar fi concluzia unei conferinţe de presă susţinută la nivelul judeţului vizavi de situaţia pagubelor produse de inundaţii.

La începutul acestei săptămâni, Ioan Popa, şeful administrativului reşiţean, se plângea de faptul că evaluările făcute de comisiile Prefecturii i-au tăiat 90% din valoarea pagubelor, reducând astfel şansele reşiţenilor de a-şi vedea urbea refăcută mai repede. Două zile mai târziu, miercuri, Florenţa Albu, prefectul judeţului, a organizat la rândul său o conferinţă de presă, inclusiv pentru inundaţii. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a prezentat lunga listă a procedurilor care au luat naştere după ploi, enumerând diferite acte normative, reprezentanţii care fac parte din ele şi despre cum lucrează ele repetitiv, la fiecare potop, după slova legii. Însă oricât ne-am fi aşteptat la o replică dată primarului Ioan Popa, oficialii judeţului au explicat că raportul nu este încă gata, că toate sumele sunt, deocamdată, estimative.

Şi chiar dacă specialiştii de la judeţ au tăiat ca-n brânză din despăgubirile cuvenite Reşiţei, oricât s-ar tăia, doamna prefect ne-a asigurat că procedurile vor fi cât se poate de legale…