Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Mircea Ioan Popa – care a păstorit destinele Cetăţii de foc ani buni, în primii ani după Revoluţie, dar care, în calitate de profesionist (inginer, manager) a contribuit la urbanizarea Reşiţei, în Epoca de Aur – a apreciat în mod deosebit schimbările modernizatoare prin care trece, astăzi, municipiul! 

Poate nu mulţi reşiţeni l-au prins pe directorul şi inginerul Mircea Ioan Popa coordonând construirea efectivă a municipiului de astăzi sau pe vremea când a fost primar, însă cu siguranţă mulţi l-au întâlnit în periplurile sale prin urbe. Trecând peste vârstă, n-a vrut să renunţe la viaţa activă şi a bătut bună parte din municipiu în fiecare zi. Acum însă, pandemia a schimbat regulile şi l-a ţinut mai mult pe acasă.

Chiar şi aşa, de teamă că bateria autoturismului personal e pe ducă, „mi-am luat inima în dinți și am pornit a face câțiva kilometri, pentru reîncărcare. Considerând că cel mai bun traseu ar fi o vizită în oraș, am purces în acest sens. În timpul vizitei în oraș am văzut cum, încet, încet, Reșița devine un oraș modern. Peste tot se lucrează în acest sens. Îl felicit pe actualul primar Ioan Popa, alături de Consiliul Local și colaboratorii acestora din Primărie, pentru tot ce se face bun în interesul nostru, al reșițenilor. Felicitări aparte trebuie să aduc inginerului Vasile Paul, «administratorul orașului», care veghează îndeaproape la transpunerea în viață a hotărârilor luate de către organele de conducere ale municipiului, privind modernizarea și buna gospodărire a urbei noastre“, a subliniat fostul edil.

Mircea Ioan Popa a apreciat însă că fiecare dintre aleşii reşiţenilor, din cele trei decenii de după Revoluţie, a pus umărul pentru municipiu, însă tot fiecare după posibilităţi: „Trebuie să aduc totuși această completare, mai ales pentru cetățenii mai tineri de 30 de ani. Să nu cumva să-și închipuie că nimic nu s-a făcut bun în legislațiile trecute, de după Revoluție! Sunt cel mai îndreptățit, datorită vârstei, pentru a-i atenționa în acest sens. Fiecare primar și consiliu local și-au adus contribuția la dezvoltarea urbanistică a orașului, în raport cu posibilitățile materiale și financiare pe care le-au avut la dispoziție în legislatura lor“, a încheiat fostul primar.

JCS-A.M.