Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Urmare a „linșajului mediatic“ la care au fost supuși, primarul și Consiliul Local Reșița vor acționa în judecată patru instituții de presă centrale!

Reunit, azi, în ședință ordinară, Consiliul Local a aprobat achiziționarea unor servicii de asistență și reprezentare în cadrul procedurilor judiciare în fața instanțelor de judecată. Aceasta, urmare a informațiilor privind o conexiune a primarului Ioan Popa cu afacerile unor firme apropiate generalului Coldea, vehiculate de postul România TV și reluate de alte trei publicații centrale. „Am decis împreună cu colegii din Primărie să le acționăm în instanță pentru că au denigrat orașul, au denigrat Instituția Primăriei, colegii din administrația publică – de la Proiecte Europene, Achiziții, Investiții – implicit și Consiliul Local. Sunt două spețe, una legată de anvelopări – 4 loturi, și una legată de o presupusă implicare a Primăriei în autorizarea unor lucrări ale Transelectrica. Vrem să eliminăm orice speculație că am fi, careva, implicați în așa ceva.“, a declarat primarul, precizând că toate acuzațiile vehiculate pot fi cu ușurință demontate.

În condițiile în care se poartă negocieri cu trei mari firme germane, există și riscul ca vreuna dintre ele să facă un pas înapoi, suspectând că Primăria nu este o instituție care să poată garanta că o investiție poate fi dusă la bun sfârșit la Reșița. „Dacă se va întâmpla așa ceva, vom cere daune, mari! Pentru că ele se pot calcula matematic. Le vom cere în primul rând instituțional, pe Primăria Reșița. În ce mă privește pe mine, mă voi consulta cu avocații mei!“, a mai precizat primarul Ioan Popa.

JCS-Walter Fleck

1 Comentariu

  1. In sfirsit un lcru bine facut in instanta se vor pune cartile pe masa vom vedea cine sunt vinovatii si speram ca vor plati in conformitate cu legile acestei tari decizia este foarte buna speram sa nu dureze 4 ani pina la finalizare. Toti resitenii nemultumiti ar trebui sa procedeze la fel tot ce nu le convine in instanta . Multumim domnului primar pentru aceste sfaturi foarte bune

Adaugă comentariu