Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipalitatea reşiţeană continuă investiţiile în infrastructura educaţională preuniversitară, în această direcţie fiind semnat, joi, 7 mai, cu cei de la ADR Vest, contractul de finanţare pentru reabilitarea, modernizarea și echiparea Grădiniței cu Program Prelungit „Palatul Fermecat“!

Potrivit celor de la ADR Vest, „sunt prevăzute: izolarea termică a fațadei clădirii de pe strada Oţelului nr. 18 (Sp+P, 807 mp) și a plăcii peste subsol, înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie termoizolantă, lucrări de recompartimentare interioară, modernizarea instalațiilor sanitare și electrice, înlocuirea canalizării menajere, amplasarea de panouri solare pentru producerea apei calde de consum, creșterea capacității grădiniței prin supraetajarea construcției şi crearea de facilitați pentru persoanele cu dizabilități. De asemenea, prin proiect, grădiniţa va fi dotată cu mobilier și toate echipamentele necesare activităților specifice programului prelungit (săli de grupa, bucătărie, spălătorie, birouri, cabinet medical)“.

Valoarea totală a iniţiativei este de 6,4 milioane de lei, din care 4,8 milioane de lei reprezintă finanţarea nerambursabilă, prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile. Iar perioada de implementare este de 25 de luni.

JCS-A.M.