Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Şeful administrativului reşiţean a vorbit despre comasarea celor două colegii tehnice, în top la pierderi şi mari consumatoare de subvenţii, explicând că nu vor dispărea decât anumite posturi.

Potrivit ultimelor decizii, fostele „Construcţii Montaj“ şi „Ştefan Anghel“ vor merge împreună în aceeaşi barcă. Iar primarul Ioan Popa spune că decizia, aparent, este una împotriva excelenţei în şcoala tehnologică, aşa cum şi-a dorit să o facă, pentru că „din datele matematice pe care le am, primii în top la pierderi sau la subvenţii pe care le consumă de la bugetul local sunt aceste două instituţii. Ştiu că există nemulţumiri dar: 1. nu pot să susţin profesorii, eu susţin elevi! Nu pot să susţin şcoli care la un moment dat ajung să aibă mai mulţi profesori decât elevi. Ei trebuie să se bată pentru elevii lor! 2. nu va fi afectată activitatea didactică, pentru că ele rămân. De exemplu, dacă Generală 1, Şcoala de Beton, sunt în cadrul «Diaconovici-Tietz», nu înseamnă că s-a închis şcoala sau grădiniţele, doar că se închid nişte posturi! Nişte posturi de director, de director adjunct, de contabil şef, de ajutor la băgător de seamă şi aşa mai departe. Profesorii vor fi tot acolo, elevii vor fi tot ăia, şi-şi vor face treaba – sper eu – mai bine. În aceleaşi clădiri“.

3 Comments

  1. Domnule Primar Popa!
    Resitenii te-au ales ca sa le faci viata mai buna, nu sa le inchizi scolile! Se cunoaste ca odata cu inchiderea scolilor din mediul satesc si mutarea lor in centrul de comuna, a scazut foarte mult performanta scolara! Acest lucru se va intampla si aici. In ce fel au risipit banii cele doua licee resitene? Nu cumva cu incalzirea? Atunci de ce nu ai anvelopat cladirile? E normal ca un liceu industrial sa consume mai multe fonduri pentru ca au ateliere, materiale pentru instruire, etc….
    Consilierii locali, alesi de resiteni, chiar nu au nimic de spus? Nu il trag de maneca pe primar? Daca nu atunci ii vom trage noi la alegeri…. pe dreapta!

  2. se intimpla ceva ciudat in tara asta. unii modernizeaza pe ici pe colo, cheltuind ca nababii, iar populatia scade, nu mai vrea copii in tara asta, si asta se intimpla si aici. a scazut dramatic nr de copii, studenti s.a.unde este strategia reala de depopulare a tarii, unde sint masurille luate de un guvern al tarii, la astfel de fenomene sociale? sau trebuie sa emigram prin alte tari, sa facem copii pe acolo? cine mai vrea si cine mai poate? rusine ciuma rosie, rusine politicieni, sau nu va pasa?

  3. Domnule Primar,nu stiu daca in invatamant sunt mai multi bagatori de seama decat in administratia publica si in Primaria Resita,mai concret!Nu stiu cati sunt angajati pe pile si pe binecunoscutul sistem PCR-pile,cunostinte,relatii,asa cum se face in Primarie!Cu cat esti mai profesor de sport si cu tupeu mai mare si cu pile la familia Dacica,cu atat ai sanse mai mari sa prinzi un loc caldut la Primaria Resita!Fiecare om in invatamant,fie ca este cadru didactic sau personal auxiliar,stie foarte bine ce are de facut,spre deosebire de unele persoane din Primarie care nu stiu decat sa semneze condica si de venire si de plecare dimineata si apoi se pierd „”pe teren””!””Satisfactia” de a avea pe constinta ingroparea invatamantului tehnic resitean in detrimentul celui teoretic,faptul ca orasul va ramane cu 4 licee teoretice si un singur liceu tehnic,reprezinta o mare „realizare”” a a edilului nostru vizionar!Timpul ii va da raspuns si isi va da seama de greseala facuta,dar va fi prea tarziu

Adaugă comentariu