Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Dacă aveţi de gând să mergeți prin Doman sau Moniom, înainte de a pleca la drum evaluaţi-vă abilităţile de off-roader şi gândiţi-vă bine dacă maşina dumneavoastră face faţă în medii ostile!

Reşedinţa judeţului nostru are încă multe lacune de infrastructură. Ne dorim ca Reşiţa să devină un oraş turistic, vrem să atragem investitori, dar avem încă zone din oraş, sau din satele aparţinătoare Moniom şi Doman, care te trimit cu gândul la filmele western. Străzi neasfaltate, noroaie, lipsa trotuarelor fac ca accesul aici să fie o adevărată aventură off-road pentru localnici şi vizitatorii acestora.

Rând pe rând, toate administraţiile locale care s-au perindat pe la putere au promis, au prezentat planuri dar, practic, n-au făcut nimic. Întrebat despre situaţia căilor de acces din Doman şi Moniom (că drumuri nu le putem numi), primarul Reşiţei a promis că nu va lăsa neatins acest aspect.

„Cunoaştem problema din Moniom şi Doman, avem deja finalizat un studiu de fezabilitate pentru străzi în aceste zone şi vom încerca să rezolvăm situaţia prin următorul PNDL. Dacă nu vom reuşi acest lucru, vom începe să lucrăm din fonduri proprii. Binînţeles că în acest scenariu nu vom reuşi să facem totul deodată, vom lucra etapizat, în măsura banilor disponibili. Dar, într-un fel sau altul, lucrurile se vor îmbunătăţi. Cetăţenii noştri trebuie să beneficieze toţi de condiţii de trai civilizate şi normale. Pentru că a avea un drum bun nu este ceva ieşit din comun, este ceva normal“, ne-a declarat Ioan Popa.

JCS-Flavius Militaru