Popa ar pune rânduială în oraş, dar n-are cu cine - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Edilul este dezamăgit de faptul că şcolile produc arhitecţi pe bandă rulantă, dar niciunul n-ar veni la Reşiţa, pentru funcţia de arhitect-şef!

Chiar dacă lucrurile s-au mai schimbat în ultimii ani, peisajul urbanistic reşiţean încă are monstruozităţi arhitecturale, de care municipalitatea ar vrea să scape. Totuşi, încă n-avem arhitect-şef. Disponibilitatea postului era anunţată încă de prin aprilie, însă nimeni nu s-a încumetat până acum să-l ocupe.

Întrebat dacă între timp a găsit vreun arhitect-şef, primarul Ioan Popa a precizat: „Suntem în căutări. Din păcate, deşi şcolile de arhitecţi de la Timişoara şi de la Cluj produc arhitecţi pe bandă rulantă în fiecare an, foarte puţini sunt dispuşi să intre în administraţia publică“.

Edilul a vorbit şi despre ce aşteptări are de la un eventual aspirant la funcţia de arhitect-şef al Reşiţei: „Arhitectul-şef pe care mi-l doresc trebuie să aibă în vedere două elemente: să vină în puzzle-ul ăsta de proiecte (pe care le avem pentru Reşiţa – n.r.) împreună cu mine şi să îl coordonăm împreună, şi să facem curăţenie în oraş. Mai sunt încă zone de curăţat, între ghilimele, mai sunt chioşcuri, mai sunt clădiri parazitare, mai sunt faţade ce nu sunt la locul lor. Trebuie pusă în continuare un pic de rânduială în oraş!“.

JCS-A.M.

10 Comentarii

 1. Ce arhitect intreg la cap vine sa lucreze cu primarul asta?

  Daca tot zice de cladiri construite aiurea… de ce nu demoleaza palatele tiganilor facute fara nicio autorizatie sau nerespectand autorizatia primita?
  Pentru asta nu are nevoie de arhitect SEF!!!
  Trebuie doar sa mai si faca cate ceva, nu doar sa promita ca face!

  • Iulicafarafrica Reply

   Eu sunt curios cât impozit încasează dom’ premar pe palatele în stil neo-jamaican din centrul așa-zis civic!

   • In prim rand nu primaru incaseaza impozitele. In al 2lea rand daca esti atat de curios, poti sa ceri legal primariei sa iti arate ce bani au venit la bugetul local si pe ce s-au cheltuit.
    Dar repet, la primarie, nu pe caon.
    Intelegi tu, mai contribuabilule, mai?!

  • Toti au autorizatie de constructie, dar luata pe spaga, mita, si fara multe clauze principiale dupa care se dau in mod normal autorizatii de constructie.

 2. Itinerar Intim-Kaufland..nu trebuie arhitect,doar sa privesti si te ia greata la constructiile fara forma ,fara gust,neintegrate in arhitectura care oricum lasa de dorit.E greu de „demolat”,inaintasii dvs.dela primarie au avut grija sa fie „lacune” in contractele de 49 de ani sau 99 de ani (vezi monstruozitatea de la „Victoria”)..blocul si asa zisa gradina,mesele afara (Ceinaria sau micro 3)…eva,ok,davinci..300 metri zeci de constructii fara gust,neintegrate in urbanism ,ci doar „unelte” de facut bani pentru proprietari…felicit initiativa dar e moarta din fasa..

  • Ce naiba ai vrut sa spui, ca nu înțeleg nimic! Tradu în limba romana ce ai scris în limba proprie!

 3. Johann Nicolescu Reply

  Cine sa vina la Resita, ca numai cand aud si vad ce faci tu, Taitelule si Dunca, toti fug de rup pamantul. Lasati-ne, lasati-ne …

 4. Chiar nu vedeti ce se intimpla in oras? Daca nici acest primar nu se straduieste sa face ceva atunci cine? Dacă sunteti atat de priceputi la toate de ce nu va implicati mai mult sa faceti ceva pentru oraș? Aveti impresia ca in alte orase este doar lapte si miere? Se vede ca nu iubiti deloc orasul.

Adaugă comentariu