Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Edilul este dezamăgit de faptul că şcolile produc arhitecţi pe bandă rulantă, dar niciunul n-ar veni la Reşiţa, pentru funcţia de arhitect-şef!

Chiar dacă lucrurile s-au mai schimbat în ultimii ani, peisajul urbanistic reşiţean încă are monstruozităţi arhitecturale, de care municipalitatea ar vrea să scape. Totuşi, încă n-avem arhitect-şef. Disponibilitatea postului era anunţată încă de prin aprilie, însă nimeni nu s-a încumetat până acum să-l ocupe.

Întrebat dacă între timp a găsit vreun arhitect-şef, primarul Ioan Popa a precizat: „Suntem în căutări. Din păcate, deşi şcolile de arhitecţi de la Timişoara şi de la Cluj produc arhitecţi pe bandă rulantă în fiecare an, foarte puţini sunt dispuşi să intre în administraţia publică“.

Edilul a vorbit şi despre ce aşteptări are de la un eventual aspirant la funcţia de arhitect-şef al Reşiţei: „Arhitectul-şef pe care mi-l doresc trebuie să aibă în vedere două elemente: să vină în puzzle-ul ăsta de proiecte (pe care le avem pentru Reşiţa – n.r.) împreună cu mine şi să îl coordonăm împreună, şi să facem curăţenie în oraş. Mai sunt încă zone de curăţat, între ghilimele, mai sunt chioşcuri, mai sunt clădiri parazitare, mai sunt faţade ce nu sunt la locul lor. Trebuie pusă în continuare un pic de rânduială în oraş!“.

JCS-A.M.