Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Potrivit ISU, ziua de 17 august a fost una extrem de încărcată din punct de vedere al situațiilor de urgență gestionate de pompierii cărășeni!

Printre cele 26 de intervenții s-au numărat două incendii de vegetație uscată, în urma cărora au fost afectate peste 3 hectare de teren. Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost utilizarea focului deschis în spaţii deschise.

Pe listă se adaugă și accidentul rutier de la Zăgujeni, despre care ați putut citi deja în cotidianul nostru, cu un autoturism răsturnat, trei victime, una în stare gravă – o femeie care rămăsese încarcerată –, preluată de elicopterul SMURD.

„Totodată, s-au înregistrat 23 de intervenții pentru acordarea primului ajutor calificat, precum și alte situații din categoria asistență persoane. (…) În continuare, pompierii militari cărășeni rămân la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea de ajutor persoanelor aflate în dificultate. Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro“.

JCS-Antoniu Mocanu