Pompieri din Caraş pot ajuta Australia - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – La nivelul Uniunii Europene a fost activat Mecanismul de Protecţie Civilă ca urmare a incendiilor masive din Australia.

Centrul de Coordonare a Răspunsului în Situații de Urgență al Uniunii Europene a cerut Ministerului Afacerilor Interne transmiterea informațiilor referitoare la resursele umane și logistice ce pot fi pregătite pentru dislocarea în Australia. „Încă nu trimitem, dar suntem pregătiţi. Am răspuns afirmativ la cererea Uniunii Europene. Aşteptăm comunicarea de la Bruxelles în funcţie de ce solicită Australia. Vor merge pompieri specializaţi în stingerea incendiilor în zonele cu pădure, deci şi Caraş“, ne-a spus ministrul Marcel Vela.

Iar ISU Semenic s-a pregătit deja. „Nu am stat pasivi, avem lista cu toţi pompierii ce pot pleca oricând. Noi am pregătit un efectiv de 30 de pompieri, ne-am îngrijit inclusiv de paşapoarte. Ordinul poate veni oricând. Am înţeles că vor fi trimişi 60, poate nu vor fi 30 din Caraş-Severin, dar noi ne-am pregătit, iar ei ştiu în ce misiune pleacă“, ne-a spus şeful ISU Semenic, colonelul Cristian Coneru.

JCS-Nina Curiţa