Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – O nouă postare de pe reţelele de socializare a determinat Poliţia Caraș-Severin să reacţioneze. În imagini, se vede clar cum o autospecială de poliţie staţionează pe un loc de parcare rezervat persoanelor cu dizabilităţi, chiar în zona Poliţiei Municipiului Reşiţa!

„Persoana responsabilă a fost identificată și sancționată contravențional, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin nu tolerează astfel de abateri de la lege, fiind dispuse, cu celeritate, măsuri în consecință, indiferent de calitatea persoanelor responsabile“, ne asigură poliţia judeţului.

Trebuie spus că, potrivit Legii nr. 145 din 22 iulie 2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, astfel de fapte se sancționează cu amendă de la 2.000 de lei la 10.000 de lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv. În cazul nostru, poliţistul a fost sancţionat cu avertisment.

JCS-A.M.