Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pentru a elibera locurile de parcare din Reşiţa, agenţii de poliţie au trecut la repercusiuni.În urma unei hotărâri de Consiliu local adoptate anul trecut, au fost efectuate analize privind opririle şi staţionările ilegale, cu precădere pe trotuarele din municipiu.

„Compartimentul de Siguranţă Rutieră a acţionat, de la începutul acestui an, pe segmentul amintit, având în vedere faptul că încălcările acestui act normativ reprezintă contravenţii, cu excepţiile prevăzute. Săptămâna trecută au fost demarate două acţiuni pe această linie, la prima dintre ele fiind identificaţi 94 de conducători auto care au încălcat legea. Cei cu care am putut discuta la faţa locului au fost avertizaţi şi li s-au prezentat dispoziţiile legale. Cei care au dat curs invitaţiei scrise au primit avertisment scris şi au primit două puncte penalizare. Cei care nu au venit, în urma invitaţiei, primesc amendă plus două puncte penalizare“, a precizat Alexandru Ciati, directorul executiv al Direcţiei Poliţiei Locale a municipiului Reşiţa.

Ridicarea autovehiculelor abandonate de pe teritoriul Reşiţei continuă, după ce anul trecut au fost eliminate 35 de astfel de maşini (33 chiar de către proprietari, în urma somaţiilor şi amenzilor). „Autovehiculele amintite ocupă locuri de parcare valabile. Am acţionat deja şi anul acesta în două cazuri. Avem mari probleme cu un cetăţean care are 31 de astfel de «rable» şi nu a plătit niciuna dintre sancţiunile pe care i le-am aplicat. Pentru că nu a înţeles demersurile noastre, vom trece la ridicarea maşinilor. Am şi făcut acest lucru cu câteva dintre ele, din zona Calea Caransebeşului. Pe unele le-a mutat chiar proprietarul. În cazul în care nu se schimbă situaţia, vom urma căile legale pentru a remedia problema“, ne-a mai declarat Ciati.

Flavius Rotariu