PNL: PSD este un partid toxic şi retrograd! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Căderea Guvernului Ludovic I, în urma moţiunii de cenzură depusă de PSD, a provocat reacţii dure din partea liberalilor, care au ţinut să evidenţieze succesul obţinut în cele trei luni de guvernare galbenă, în antiteză cu dezastrul creat de cei trei ani de guvernare roşie.

În cadrul unei conferinţe de presă a PNL Caraş-Severin, cu tematica „3 luni de guvernare PNL vs 3 ani de guvernare PSD“, au fost prezentate cele mai importante realizări ale Guvernului Orban şi s-au expus motivele care au dus la depunerea moţiunii.

„O majoritate toxică şi retrogradă a demis Guvernul pentru a împiedica alegerea primarilor în două tururi, opţiune pe care o cer peste 80% dintre români. Parlamentul a dat o lovitură cruntă democraţiei, demiţând un Guvern care a cerut mai multă democraţie pentru români. În trei luni de guvernare am arătat că ştim să organizăm alegeri, am redus numărul de ministere şi am iniţiat de-PSD-izarea instituţiilor publice. Am adus bugetul ţării în echilibru, astfel încât să poată fi plătite pensiile şi salariile, precum şi indemnizaţiile sociale. Am eliberat sumele care li se cuveneau de drept firmelor, sechestrate de PSD din TVA şi din concediile medicale, şi, nu în ultimul rând, am abrogat odioasa Ordonanţă 114 care a lovit ca un baros în economia României“, declară Jaro Marşalic, preşedintele PNL Reşiţa.

Liberalii consideră că moţiunea a venit din cauza faptului că în aceste trei luni de guvernare s-a reuşit cu mult curaj îndreptarea anumitor aspecte ale dezastrului produs în cei trei ani de guvernare PSD. „Noi am avut curajul să ne asumăm o guvernare pe care nimeni nu a vrut-o şi să facem ce e corect şi esenţial pentru o Românie aflată la răscruce“, mai precizează Marşalic.

JCS-Flavius Militaru