Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – După ce în lumina reflectoarelor PMP și PNL pozau ca frații, în ascunzișuri, pemepiștii au luat-o pe arătura PSD. Din păcate pentru ei, PSD le-a arătat că vrea totul, uitând de iubirile de ocazie la primul vot pentru ciolanul de la spital!

Faptul că Marius Isac s-a prins în hora trădătorilor pesedizați nu mai e nicio noutate. La fel cum nu e nici faptul că pemepistul Lucian Voina e când într-o luntre cu PSD, când în alta cu PNL. L-am surprins negociind pe esplanada Consiliului Județean cu șeful județului, așa cum l-am surprins și pe pagina șefului liberalilor cărășeni, tot la negocieri. Dincolo, însă, s-a fotografiat împreună cu vechii parteneri pesediști pe proaspăt răsinauguratul bac, inclusiv alături de Marius Isac, cu care a fost văzut, marțea trecută, la o terasă, în timp ce la județ festivitățile erau în toi, în ora dinaintea ședinței ordinare a consiliului județean. La ce terasă s-a pus țara la cale? La aceeași terasă unde, cu ceva vreme înainte, alt pemepist pesedizat, răsplătit cu șef de Casă de Sănătate, s-a plâns că i-ar fi umflat ochii Nelu Popa. Cât de umflați (nu) îi erau ochii se vede prea bine într-un filmuleț pe care l-a postat singur, imediat după, când poza în fecioara neprihănită și agresată.

Ce-a urmat după negocierile de la terasă? O ciclică trădare, evident. Ședința de consiliu de marți a debutat cu dojenirea lui Marius Isac de către Romeo Dunca, președintele CJ, pentru că vicepreședintele, deși confirmase o invitație oficială venită din partea Curții de Conturi, în loc s-o onoreze, a preferat să vină la ședință. N-a dezvăluit motivul, însă trădarea s-a dezvelit singură.

Șeful județului spune că „în 28 noiembrie, s-a desfășurat la Timișoara o întâlnire între persoanele din conducerea Curții de Conturi și edilii primăriilor, alături de reprezentanții consiliilor județene din Banat. Având programată ședința de CJ, cât și înmânarea plachetelor pentru doi cetățeni de onoare ai județului, nu am putut onora invitația. Motiv pentru care l-am delegat pe domnul vicepreședinte Marius Isac să mă suplinească. Acesta a confirmat prezența, iar eu mi-am luat din minte aceasta problemă. Surpriza însă a venit la începutul ședinței de CJ, când m-am trezit cu dl Marius Isac în sală. Nu am înțeles motivul pentru care acesta a lăsat județul fără reprezentare la întâlnirea de la Timișoara până când a urmat la vot schimbarea membrilor din ATOP.“

Așa cum era previzibil, nici prefectul n-a considerat legal jocul negândit al PSD de a ocupa toate locurile de reprezentant al CJ în for, astfel că s-a supus din nou la vot desemnarea lor. Deloc surprinzător, aleșii au fost aceiași, doar că de data asta comisia de validare n-a mai fost cea formată din consilieri județeni – pentru a nu se îngrămădi pesediștii și în comisie, și pe liste – ci din funcționari ai aparatului de lucru al CJ.

„Alegerea membrilor în aceasta structura județeană trebuie să respecte algoritmul alegerilor, notează Romeo Dunca. Adică cei 6 desemnați dintre consilierii județeni trebuiau să aparțină, unul PMP, doi alianței PSD și trei PNL, conform preferințelor de vot ale populației. Din păcate, nici în mandatul Hurduzeu si nici în cel al meu nu s-a respectat acest lucru. Era timpul acum să intram în normalitate. A rămas dl Isac și a propus din partea PNL pe cei doi trădători: Bașag și Miloș, care de fapt nu mai reprezintă PNL! Alături de ei au intrat dl Bona și dl consilier Crina (și dna Stuparu – n.r.). Și bineînțeles, dl Voina. Pentru că, în final, se pare că totul se rezumă la bani. E bine totuși că, la început de mandat, când încă mai aveam majoritate PNL, am redus indemnizația de ședință la jumătate față de cea pe care consilierii PSD (fiind toți în ATOP din numărul alocat) o încasau în mandatul Hurduzeu. Așadar, azi, unul din prețul trădării pentru Bașag și Miloș, cât și liniștea alianței PSD-PMP pentru onorabilul Voina e exact 1.850 de lei pe o oră de ședință pe lună. Moralitatea unui om poate fi bine înțeleasă în anumite momente și chiar dacă interesul bănesc e mic!“

Șeful județului s-a referit la episodul votului, care s-a derulat fix ca în ședința ordinară precedentă, când deși Mircea Teodorescu a prezentat propunerile PNL, Marius Isac le-a dublat, propunându-i pe cei doi trădători.

Totuși, în vâltoarea pesedizării tuturor pozițiilor, când a fost vorba despre desemnarea unui înlocuitor al regretatei Oana Glăvan-Cenan (PMP) în poziția de membru titular al Consiliului de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Reșița, aleșii PSD au uitat că locul era al PMP, astfel că Ioan Crina, liderul noii majorități din CJ, s-a grăbit să-și numească colegul de partid, dentistul orăviţean Valentin Zaharia, în detrimentul celor de la PMP. După votarea stomatologului, Voina a sărit, oarecum timid, să-și propună colega, Gabriela Berecz, pentru poziția de supleant, însă răspunsul i-a fost servit scurt: trebuie un nou proiect de hotărâre, la o ședință viitoare. Situație care oricum depinde de inițiativa șefului județului, cu toată majoritatea pesedistă de la județ. Astfel că și confrații pemepiști vor ajunge în organul de conducere al spitalului probabil la anul! La anul și la mulți ani…

JCS-Antoniu Mocanu