Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – În total, patru trasee cu o lungime totală de 25 de km, care vor face conexiunea între cele mai importante cartiere ale Caransebeșului cu zona centrală și parcul Teiuș!

Aproape doi ani a durat până când Primăria Caransebeș a obținut pe POAT finanțarea documentațiilor pentru un proiect de mobilitate urbană care, pe lângă realizarea pistelor de biciclete, cuprinde și mijloace de transport electrice. Cu alte cuvinte, municipalitatea primește aproape 1 milion de lei din fonduri europene pentru aceste documentații, care, altfel, ar fi trebuit realizate cu bani din bugetul local.

„Am gândit acest proiect pentru patru trasee de bicicletă, pentru achiziția a două microbuze și un autobuz, toate electrice, pentru amenajarea unui traseu nou pe strada Tudor Vladimirescu, a unui terminal în zona Poliției Locale și a unei stații de încărcare. Noi am depus în 2019 solicitare pentru finanțarea documentațiilor necesare proiectului, adică studiu de fezabilitate, DALI, proiect tehnic, iar acum am primit aviz favorabil pentru finanțarea acestor documentații. După ce le realizăm, așteptăm să se deschidă axa de finanțare pe POR – Mobilitate Urbană ca să depunem proiectul și să sperăm că vom primi finanțarea de aproximativ 5 milioane de euro”, a declarat directorul Direcției Strategii, Dezvoltare și Protecția Mediului, Liviu Jigoria-Oprea.

Așa cum scriam, sunt patru trasee de piste de biciclete. Traseul 1 merge de la fosta uzină Caromet până în Teiuș, acolo unde se conectează cu pista existentă de pe Dâlmă. Cel de-al doilea traseu leagă zona Caromet de Balta Sărată, traseul 3 face legătura între strada Muntele Mic și centură și apoi spre Parcul Teiuș, iar traseul 4 merge din zona centrală spre traseele 1 si 2.

JCS-R.M.