Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Administraţia din Moldova Nouă intenţionează să amenajeze piste pe mai multe străzi ale oraşului. Astfel se dorește încurajarea utilizării mijloacelor de transport alternative, nepoluante!

Pentru acest obiectiv, primăria a depus un prim proiect în vederea finanţării prin PNRR, valoarea maximă fiind de aproape 3,9 milioane lei cu TVA, din care 3.24 milioane reprezintă cheltuieli eligibile asigurate din Planul Național de Redresare și Reziliență, respectiv TVA în valoare de 616.090,67 lei, cheltuieli ce vor fi asigurate din bugetul de stat.

„Cu ajutorul fondurilor europene, primii 3,6 kilometri destinați traficului verde vor face legătura între cartierul Orașul Nou și punctul de trecere a frontierei Moldova Nouă-Golubac. Punctual, traseul pornește de pe strada Dunării, continuă cu strada Sf. Varvara, unde se află sediul Poliției de Frontieră Moldova Nouă, Policlinica, Spitalul Orășenesc Moldova Nouă. Apoi trece pe strada Liliacului și Aleea Crinilor, zone intens populate, ajungând în strada Nicolae Titulescu (DN57). Traseul continuă pe strada Orșovei până la intersecția cu drumul care duce la punctul de trecere a frontierei cu bacul, deservind pe acest parcurs un magazin alimentar, stadionul Dunărea, bazinul de înot care urmează să fie ridicat de CNI și o stație de carburanți“, se arată în comunicatul transmis de Primăria Moldova Nouă.

Lucrurile nu se opresc aici. Consilierii locali au decis de curând ca un nou proiect pe aceeași temă să fie depus spre finanțare. Aproape trei kilometri noi de pistă vor face legătura între Orașul Nou și Orașul Vechi, respectiv Moldova Veche și Moldova Nouă, traseul fiind creionat astfel: strada Nicolae Titulescu (DN 57)-strada Unirii-Piața de cereale și animale din Moldova Nouă. În acest caz, valoarea maximă a proiectului este de 3.3 milioane lei cu TVA, din care 2.8 milioane lei sunt cheltuieli eligibile asigurate din PNRR, respectiv TVA în valoare de 535.373,16 lei, cheltuieli ce vor fi asigurate din bugetul de stat.

JCS-Nicoleta Moraru