Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Cunoscutul taragotist a fost diagnosticat cu cancer și are nevoie de foarte mulți bani pentru tratament într-o clinică din Viena!

Soțul cântăreței Ramona Vița, instrumentistul Petrică Vița, a fost diagnosticat cu cancer de piele. Acesta nu-și va mai putea respecta angajamentele contractate până la finele acestui an. Familia sa și apropiații fac apel la toți oamenii cu suflet mare să doneze bani pentru ca Petrică Vița să beneficieze de un tratament de ultimă generație la o clinică din Viena.

Petrică Vița s-a născut în satul Valeadeni din comuna Brebu în 25 iulie 1966. În 12 noiembrie 1991 s-a căsătorit cu Ramona Buiug, cea care avea să devină marea voce a folclorului bănățean Ramona Vița. Fiica lor, Georgiana Vița, este, de asemenea, cântăreață de muzică populară.

„Dragii mei, știu că foarte mulți dintre dumneavoastră sunteți îngrijorați datorită loviturii năprasnice, resimțită atât de dureros de întreaga noastră familie. (…) Cu mare părere de rău vă anunț că Petrică Vița nu își va putea onora contractele anul acesta, dar fiind un luptător am toată încrederea în el și în bunul Dumnezeu că va trece cu bine peste această perioadă dificilă din viața lui, iar de anul viitor ne va putea fi alături, mie și formației VIP MUSIC, așa cum v-am obișnuit de aproape o viață. Până atunci eu, împreună cu colegii mei dragi, (cu completările de rigoare) vom face totul pentru a asigura buna desfășurare a evenimentelor spre mulțumirea tuturor. Cu regret, dar ceea ce nu ține de noi nici nu putem controla. Vă mulțumesc tuturor pentru ajutor, pentru susținere (fizică și morală) și mai ales pentru înțelegere!”, a transmis solista Ramona Vița.

Un apel a fost făcut şi de colegii săi de la Centrul Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiționale: „Viața colegului nostru, Petrică Viţa, nu mai este cea pe care noi o știam, plină de bucurii, succes și strălucire. O boală nemiloasă îi este potrivnică și cum nici o tragedie nu ar trebui trăită singur, vă îndemnăm să îl ajutăm în aceste momente de cumpănă. Niciodată nu suntem suficient de pregătiți pentru suferință, tocmai de aceea despre viață, scriem adesea în lacrimi… Vom organiza evenimente din dorința de a contribui la însănătoșirea valorosului nostru coleg, Petrică Viţa!“

Petrică Viţa, un om care a cântat şi a încântat mii şi mii de oameni, face un tratament la o clinică din Viena, iar costurile se ridică undeva la 60.000 de euro pe săptămână.

JCS-Nina Curiţa

FOTO: tion.ro

Cine dorește poate dona bani în următoarele conturi:

Asociația Crăciunița

Cui 41585832

Banca Transilvania

RO38BTRLRONCRTO488212001

Pentru firmele care doresc să redirecționeze o parte din impozitul pe venit/profit:

Georgiana Larisa Muntean Vița

RO78INGB0000999907065472

Cont LEI

Georgiana Larisa Muntean Vița

RO98INGB0000999907065500

Cont EURO

Georgiana Larisa Muntean Vița

RO19BREL0005501872630100

Cont LEI – REVOLUT

Georgiana Larisa Muntean Vița

LT823250046326529002

Cont EURO – REVOLUT

Dacă transferați în contul personal completați la rubrica de detalii „donație”