Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Tatian Diaconu, directorul general al Nhood România, spune că, în 10-15 ani, când mall-ul, cu zona de retail şi de rezidenţial vor fi gata, Mociurul va deveni, fără exagerare, noul centru al oraşului!

Tatian Diaconu vorbea despre dorinţa şi nevoia reşiţenilor de a avea un mall. Însă la Reşiţa se va face ceea ce va fi viitorul acestei industrii: „Acum 20-30 de ani, mall-urile erau o alternativă la biserică. Oamenii mergeau toţi la mall pentru că asta era, după 50 de ani de comunism ne-a plăcut foarte mult să mergem într-un astfel de loc. Eu cred că mall-urile au evoluat, ele fiind astăzi hub-uri sociale. Iniţial, ideea de mall avea exclusiv legătură cu retail şi cu modalitatea în care poţi să vinzi un produs. Acum este un loc de întâlnire, de viaţă, în care dincolo de funcţiunea de retail apar şi alte funcţiuni sociale. Sub cupola mall-ului, vom putea regăsi structuri ale primăriilor, un loc de unde să-şi iei un paşaport, permis de conducere, dar şi o zonă de entertainment şi cu funcţionalităţi educative“.

Ce va fi la Reşiţa? „Ideea de mall şi ce vrem să fie şi la Reşiţa, sau ce credem noi că este viitorul acestei industrii, merge mult mai mult cu ideea unui loc de întâlnire, de loc social sau social-hub“, a subliniat Tatian Diaconu. „Reşiţa este parte a conceptului, dar vorbim de 40 de hectare la care noi lucrăm, la care se adaugă încă 20 de hectare aflate în proprietatea primăriei. Şi la sfârşit, probabil undeva în 10-15 ani, rezultatul ar trebui să fie noul centru al oraşului. Şi nu este o exprimare arogantă, pentru că cele două parcele sunt practic în centrul oraşului şi unesc cele două părţi, Oraşul Vechi, Oraşul Nou. Şi atunci, această urbanizare a celor 60 de hectare înseamnă că noul centru al oraşului va fi localizat şi din punct de vedere funcţional acolo.“, a mărturisit Tatian Diaconu.

Dacă administraţia locală îşi doreşte cu adevărat să schimbe faţa oraşului, atunci se găsesc şi investitori, crede omul de afaceri. „Pentru că dacă noi am mers la Reşiţa, nu am mers făcând o listă de zece oraşe, în care Reşiţa era pe primul loc! Am mers la Reşiţa pentru că acolo există un primar nebun, care a venit după noi şi ne-a invitat să-l ajutăm să schimbe oraşul. Faceţi cu toţii precum Ioan Popa de la Reşiţa şi probabil veţi găsi şi un investitor nebun, că doar nebunii merg să investească în astfel de oraşe“, a încheiat directorul Nhood.

JCS-A.M.