Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pentru construcţia în cartierul Moroasa a celor 12 apartamente destinate specialiştilor din sănătate şi educaţie, investiţia se ridică la peste 900.000 de euro fără TVA!

Administraţia locală de pe Bârzava a mai făcut un pas important în vederea construirii celor două blocuri destinate specialiştilor din sănătate şi educaţie din cartierul Moroasa. De curând, Consiliul Local Reşiţa s-a întrunit într-o şedinţă de urgenţă pentru a aproba depunerea proiectului ce vizează construirea acestor locuinţe de serviciu din strada Caen, fondurile necesare realizării acestui obiectiv urmând să fie accesate din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pe Componenta 10-Fondul local. Valoarea maximă eligibilă din proiect este de circa 905.860 euro fără TVA, adică 5.160.089,33 lei.

În raportul de specialitate al Direcţiei de Dezvoltare Locală şi Instituţională din subordinea Primăriei Reşiţa, se precizează că fiecare clădire, cu câte 6 unităţi locative, va dispune de parter, un etaj și mansardă. Preţul unui apartament se ridică la 73.405 euro fără TVA, per total, pentru cele 12 spaţii de locuit, costurile sunt undeva la 880.860 euro. În această zonă, primăria îşi mai propune amenajarea de spaţii verzi, zone de agrement, parcări rezidenţiale, acces pietonal, precum şi o staţie de reîncărcare a vehiculelor electrice (reîncărcare lentă). După finalizarea lucrărilor la cele două blocuri de locuinţe, municipalitatea a dat asigurări că apartamentele vor fi puse la dispoziţia utilizatorilor interesaţi, în mod deschis, transparent şi nediscriminatoriu.

JCS-Nicoleta Moraru