Peste 540 de șoferi au fost sancționați pe DN 6 - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Polițiștii cărășeni și cei din Mehedinți au întreprins mai multe acțiuni menite să asigure siguranța traficului rutier pe șoseaua supranumită „drumul morții”! 

În urma acțiunilor desfășurate pe parcursul celor 3 zile de weekend, polițiștii au aplicat aproape 550 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 215.525 lei. De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 110 de permise de conducere, dintre care cele mai multe (respectiv, 87 de permise de conducere) pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, restul fiind reținute pentru depășirea limitelor legale de viteză cu mai mult de 50 km/h. Dintre cele 542 de sancțiuni contravenționale aplicate, 300 au fost aplicate pentru depășirea limitelor legale de viteză impuse pe tronsonul de drum. „Astfel de acțiuni se desfășoară în mod permanent pe drumurile publice din județ”, evidențiază IPJ Caraș-Severin, prin intermediul unui comunicat de presă.

Doar în ultimele două săptămâni, pe DN 6, au fost înregistrate cinci accidente rutiere soldate cu șase persoane decedate, două persoane rănite grav și patru persoane rănite ușor, în timp ce anul trecut, în aceeași perioadă, a fost înregistrat un singur accident rutier, soldat cu o persoană rănită grav. Mai mult decât atât, cele cinci accidente rutiere s-au produs pe fondul nerespectării regulilor privind depășirea, nepăstrării distanței între vehicule, vitezei neadaptate la condițiile de trafic și altor preocupări de natură a distrage în mod periculos atenția în timpul condusului.

„Pentru o călătorie lipsită de evenimente neplăcute, Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin recomandă conducătorilor auto adoptarea unei conduite preventive în trafic, precum și respectarea regulilor de circulație, dintre care vă reamintim: adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum și trafic, circulați cu o viteză care să permită oprirea în siguranță, în condiții de carosabil umed sau alunecos, având în vedere că distanța de frânare în astfel de condiții este mult mai mare, evitați acționarea bruscă a sistemului de frânare și a mecanismului de direcție, deoarece autovehiculul pe care îl conduceți poate derapa, folosiți cu precădere frâna de motor atunci când rulați pe un carosabil alunecos, nu efectuați depășiri riscante și respectați limita legală de viteză”, a mai transmis IPJ Caraș-Severin.

JCS-S.P.