Caraş-Severin, Romania

RĂCĂȘDIA – Târgul de primăvară de la Răcășdia a fost o reușită, numărul vizitatorilor fiind impresionant!

„Ediția din acest an a fost peste așteptări, estimez că au fost peste 5000 de oameni. Dacă ai vrut să cumperi un pom, te-ai putut strecura cu el, dar dacă ai cumpărat ceva mai mare, să ieși din târg a fost o aventură. Noi, cu târgul acesta, am prins toate bolile posibile, de la gripa aviară, la pesta porcină și altele care nu mai permit prezența animalelor mari. Dar au fost păsări, iepuri și multe alte produse, de la cele alimentare la tot soiul de pomi. Oricine a fost la târg a putut cumpăra câte ceva. Le mulțumesc tuturor celor care ne-au onorat cu prezența și îi așteptăm la Târgul de toamnă!“, ne-a spus administratorul public al comunei Răcășdia, Mirco Lechici.

Pentru ediția din toamnă, Mirco Lechici a primit promisiunea de la prietenul său, fostul ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără, că va fi prezent și un furnizor de utilaje mici pentru fermieri: „Fermierii trebuie ajutați. Chiar dacă fac și agricultură de subzistență, trebuie sprijiniți să nu rămână pământ nelucrat.“

Administratorul comunei Răcășdia mai spune și că așteaptă la târg toți politicienii. „Eu nu am treabă cu ce culoare politică au. Îi invit pe toți, să stea de vorbă cu oamenii, să le asculte problemele, să le dea soluții. Să fii prezent în mijlocul a 5000 de cărășeni este ceva, zic eu!“, ne-a mai spus Mirco Lechici, care a mulțumit și Fanfarei din Grebenaț, dar și Ansamblului folcloric din Răcășdia pentru momentele artistice ce au susținut atmosfera.

JCS-Nina Curița

FOTO: JCS