Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Unul dintre liceele de top din judeţ, Colegiul Naţional „Diaconovici-Tietz“, a fost reabilitat cu fonduri europene. Investiţia se ridică la peste 5 milioane de lei!

Prin Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest, unul dintre liceele emblemă din Caraş-Severin, cunoscut reşiţenilor de Bastilia, a fost complet reabilitat printr-un proiect european. Peste 5,6 milioane de lei au fost investiţi în clădirile de învăţământ ale Colegiului Naţional „Diaconovici-Tietz“, din care 4,7 milioane de lei reprezintă fonduri europene nerambursabile. Graţie demersurilor făcute de administraţia locală, elevii din această unitate şcolară de prestigiu au condiţii de studiu la standarde europene.

„Am investit peste 5 milioane de lei pentru ca unul dintre liceele-emblemă ale Banatului de Munte să ofere cele mai bune condiții de învățare pentru elevii săi. Clădirea Colegiului Național Diaconovici-Tietz din Reșița a fost reabilitată cu ajutorul fondurilor europene. Aici au fost modernizate instalațiile termice, sanitare și de alimentare cu apă; au fost montate panouri solare și fotovoltaice și a fost refăcută izolația termică. Rezultatul: una dintre cele mai frumoase construcții din Reșița și-a recăpătat strălucirea, elevii au condiții de studiu la standarde europene, iar autoritățile locale au cheltuieli mai mici, pentru că a scăzut considerabil consumul de energie. 5,6 milioane de lei au fost investiți în proiect, iar 4,7 milioane sunt fonduri europene nerambursabile. Proiectul, al cărui beneficiar este Primăria Reşiţa, a fost implementat prin Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.“, au precizat reprezentanţii ADR Vest.

JCS-Nicoleta Moraru