Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Ceea ce primarul Felix Borcean a anunțat încă de ieri, în premieră, în dialogul live cu Nina Curița din redacția Caon, a devenit realitate astăzi. Edilul Caransebeșului a semnat contractul de finanțare pentru proiectul “Sistem integrat de mobilitate urbană durabilă în municipiul Caransebeș”, în valoare de 43,7 milioane lei!

„E cel mai dorit proiect al nostru, nu doar al meu, al echipei care a lucrat foarte mult la el și care a pus mult suflet, multă pasiune, cu piste de biciclete, cu transport electric, străzi și trotuare care vor fi reabilitate!“, a spus primarul Felix Borcean în redacția CAON.

Potrivit edilului, principalii indicatori ai proiectului sunt achiziționarea a 2 microbuze electrice, 1 autobuz electric, 2 stații de încărcare, construirea unui terminal transport public, amenajarea a 24 km piste de biciclete, modernizarea și extinderea a 11 km trotuare, modernizarea și asfaltarea a 2 km de carosabil, desenarea de marcaje tactile, montarea de indicatoare și achiziționarea de mobilier urban.

În ceea ce privește pistele de biciclete, sunt patru trasee: Traseul 1 merge de la fosta uzină Caromet până în Teiuș, acolo unde se conectează cu pista existentă de pe Dâlmă. Cel de-al doilea traseu leagă zona Caromet de Balta Sărată, traseul 3 face legătura între strada Muntele Mic și centură și apoi spre Parcul Teiuș, iar traseul 4 merge din zona centrală spre traseele 1 si 2.

JCS-R.M.