Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Polițiștii cărășeni, în colaborare cu specialiști silvici, au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 12.000 de lei și au confiscat peste 300 de metri cubi de material lemnos, având o valoare estimată undeva la peste 200.000 de lei, în urma acțiunilor pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos, desfășurate în județ!

Din cele 36 de controale, derulate în perioada 26-31 ianuarie, 34 au vizat transportul pe drumurile publice și forestiere, în urma cărora au fost verificate 48 de mijloace de transport, iar două au vizat depozitele și instalațiile de prelucrare.

„În urma neregulilor constatate au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171 din 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. Ca măsură complementară au fost confiscați 300,28 metri cubi de material lemnos, dintre care 235,20 metri cubi de cherestea, 59,56 metri cubi lemn de foc și 5,52 metri cubi lemn rotund, material lemnos în valoare totală de 213.390 de lei.“, informează Poliția județului.

La acțiuni au participat polițiști de la Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciul Rutier, polițiile municipale, orășenești și secțiile de poliție rurală, precum și specialiști silvici de la Garda Forestieră Timișoara.

Oamenii legii promit continuarea acestui tip de acțiuni și în perioada următoare.

JCS-A.M.