Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Acesta va fi secondat de Ionuţ Popovici şi cel care a asigurat majoritatea confortabilă, Mihai Bona.

Şedinţa de constituire a forului judeţean a avut loc joi, în sala de şedinţe a Palatului Administrativ, în prezenţa a numeroşi invitaţi, printre care parlamentari de Caraş-Severin. După alegerea comisiei de validare a CJ, au fost validate, cu unanimitate de voturi, mandatele celor 31 de consilieri judeţeni. După mai multe şicane şi înţepături politice, cu o acurateţe care a început să frizeze ridicolul privind tehnica alegerii, s-a trecut la votarea preşedintelui CJ. Propunerea din partea alianţei PSD – PMP a fost Florin Silviu Hurduzeu (fost prefect al judeţului şi fost secretar de stat), iar din partea alianţei PNL – UNPR a fost Ion Marcel Vela. Deşi algoritmul politic oficial ar fi arătat că 16 voturi (PSD şi PMP) ar fi revenit propunerii social – democraţilor, Silviu Hurduzeu a câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean cu 17 voturi la 14. Pentru a elimina orice nedumerire, după numărarea voturilor, consilierul UNPR, Mihai Bona, l-a îmbrăţişat pe noul preşedinte. „Este începutul unui nou mod de a face politică în judeţul nostru. Cred că la nivelul CJ e mai mult decât o alianţă între partide, e o alianţă între oameni şi, Mihai (Bona – n.r.), îţi mulţumesc. Avem datoria – pesedişti, penelişti, membri PMP, UNPR – să facem ca încrederea pe care cetăţenii judeţului o mai au în noi să crească“, a declarat noul preşedinte, în plen.

Acesta a precizat şi câteva obiective care sunt vizate în mandatul care a început. „E un județ în care principalele instituţii au fost decapitate şi, cel puţin pentru mine, va fi principalul obiectiv recâştigarea încrederii în cea mai importantă instituţie a judeţului În mandatul meu îmi doresc să rezolv exact acele probleme pe care oamenii mi le-au spus în campania electorală: lipsa drumurilor, a locurilor de muncă, a canalizărilor şi apei potabile, un sistem de sănătate pus la punct, un învăţământ performant. CJ are atribuţii şi în siguranţa cetăţanului şi acestea trebuie să fie principalele noastre obiective în mandatul acesta. Vă asigur pe toţi consilierii de deschiderea mea, de dorinţa de colaborare, la fel pe primari, că indiferent de culoarea politică vor avea în mine un om deschis. Colegii din CJ nu trebuie să-şi facă nicio problemă în ceea ce priveşte culoarea politică“, a adăugat Silviu Hurduzeu.

După confirmarea acestuia, s-a trecut la propunerile pentru vicepreşedinţi. Grupul PSD – PMP a propus ca cele două funcţii să fie ocupate de Ionuţ Popovici (preşedintele PMP Caraş-Severin) şi Mihai Bona (UNPR, cel care a înclinat balanţa semnificativ în favoarea PSD). Grupul PNL a decis să se abţină de la vot, şi cele două propuneri au trecut cu majoritatea deja decisă.

9 Comments

 1. Ha, ha, ha!Ati ales pin-ati cules.Ati dat un „regat”pe-un no name, pupilul „mariei sale don mocioalca”.Daca n-ar fi de plins ar fi de ris, pentru ca cel „ales” va face jocurile safului care l-a pus.Trist, foarte trist d-lor.

  • Exact ca cei care i-au votat. Aleşii sunt sunt după chipul şi asemănarea alegătorilor.

 2. Cred ca o conducere a consiliulului judetean atit de slaba si nereprezentativa nu a avut decit de stie acest consiliu.Asta inseamna ca noi ca judet si ca si oameni ai judetului am decazut atit de mult????????chiar nu mai avem oameni de calitate si de bun simt care sa ne reprezinte?????????Pina nu demult era dr Dumitrescu care chiar merita acest loc pentru ca se situeaza deasupra tuturor la un loc din toate punctele de vedere, are calitati de manager, tip intelectual, om cult.Ati ales niste indivizi , incolori, anonimi si in care nu am incredere ca ma reprezinta pentru ca reprezinta tagma celor fara D-ZEU.

  • lasa mai ca a fost Frunzaverde pana acuma de a bagat judetul in saracie lucie si coruptie.

   Sincer sa fiu ca si caracter intre Vela si Hurduzeu il aleg pe Hurduzeu. Si nu fac politica.

 3. Rușine PMP. Am votat cu voi cu convingerea ca mesajul anti PSD promovat de voi in campanie va fi materializat în ceea ca va urma în Caraș Severin. Păcat ca un tânăr ca Popovici își începe cariera politica arătând ca nu are coloana vertebrala și doar tânjește după funcții. Asa sa va ajute Dumnezeu.

 4. A ajuns nulitatea de Ionut Popovici sa fie al doilea om in judet.
  Cred ca PSD-istii adevarati vomita inca cand se gandesc la asta.
  O sa umple judetul de masini „bulgaresti” asa cum circula el pana mai ieri. Altceva mai stie sa faca?

 5. Cu ce tot gresim noi Carasenii,ce blesteme se abate asupra noastra??? Avem cel mai penibil Presedinte de Consiliu Judetean,acest ins cat a fost Prefect,a fost catastrofal,nu alta,o spune un om de rand ce a avut de-a face cu el in mai multe tipuri de probleme..Cetatenii se vor convinde,20 de ani uica smecheru Frunzaverde si acum neica nimeni de la Bolsevici,,,Vai de noi si de urmasii nostri..

 6. Domnilor nu va mai certati ! Toti alesi sunt niste marionete , ei danseaza dupa melodiile celor din umbra. Toata mascarada politicii de pretutindeni este o iluzie .

Adaugă comentariu