Pericol rutier: un drogat, trei beţi şi 258 de vitezomani! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Perioada weekendului s-a lăsat cu fix 400 de amenzi, date de poliţiştii rutieri în cadrul unor acţiuni derulate pe raza judeţului!

Nu mai puţin de 150 de poliţişti rutieri au fost angrenaţi, între 4 şi 6 septembrie, iar din totalul de sancţiuni contravenţionale, 258 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite sectoare de drum.

Tot la nivel de contravenţie au fost şi cinci conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și unul care consumase ceva alcool, însă în cazul său etilotestul a indicat un rezultat sub pragul de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Toţi cei şase au fost amendaţi, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce. În total, pentru abaterile constatate, 13 conducători auto au rămas pietoni.

Mai grav, în sfera penalului, în cele trei zile, oamenii legii au constatat şapte infracțiuni la regimul circulației rutiere, dintre care trei privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și una privind conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

JCS-A.M.