Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Preşedintele Consiliului Judeţean îşi susţine ideea că infrastructura judeţului trebuie modernizată, făcând toate demersurile în acest sens: „În acest an, pe primul loc sunt drumurile, pentru că se poate!“
Îngrijorările legate de stadiul de derulare a proiectului de modernizare a DJ 608 au fost depășite printr-un efort susținut al Consiliul Județean Caraș-Severin. Proiectul tehnic va fi aprobat în câteva zile, situația a fost deblocată și există certitudinea că lucrările vor fi finalizate la termen.

„Proiectul de modernizare a DJ 608 este important pentru Caraș-Severin, fiind vorba de o arteră județeană de 42 km ce străbate teritoriile administrative ale comunelor Mehadia, Cornereva și Teregova, în intravilanul și extravilanul localităților Plugova, Borugi, Cornereva, Costis, Obița și Rusca. O investiție de 26 milioane euro, cu finanțare prin POR 2014-2020, la finalul căreia peste 11.000 de cărășeni din zonă se vor bucura de o infrastructură de bună calitate și conexiuni rutiere adecvate“, a precizat Romeo Dunca.

Preşedintele Consiliului Judeţean a dat şi exemplul drumului Nicolinţ-Berlişte: „Acolo am găsit o cârpeală şi vom încerca să reabilităm. Nu e o rezolvare definitivă dar e o îmbunătăţire. Sunt două lucrări pe acel segment, am găsit resurse financiare şi au fost semnate contractele. Oricum, toată lumea vine cu probleme de drumuri. Toate au limită 2023 pentru finanţare, dacă nu închidem socotelile până la 31 decembrie 2023, pierdem banii. Repet, pentru 2021 am ca prioritate drumurile judeţene pentru că putem să rezolvăm. Pe locul 2 este sănătatea, trebuie să vedem ce vom face de aici, vă spun sincer că vreau şi căutăm cum să facem un spital nou de la 0“.

JCS-Nina Curiţa