Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Este vestea bună transmisă de social-democratul Silviu Hurduzeu, care a vorbit și de o formă de susținere financiară a pensionarilor cu venituri mici, pentru eliminarea măcar parțială a unor inechități din sistemul public!

„PSD a fost și rămâne partidul care a avut mereu grijă de pensionari. Întotdeauna PSD a acționat pentru creșterea pensiilor acestora, spre deosebirea de partidele de dreapta, care au modificat sau amânat aplicarea legii, în defavoarea pensionarilor.“, spune deputatul Silviu Hurduzeu. Acesta a explicat că premierul Marcel Ciolacu rămâne consecvent principiului social-democrat de a-i sprijini mai mult pe cei care au mai multă nevoie și că dorește să se aplice un mecanism similar celui de anul trecut și pensiile să crească diferențiat – mai consistent, cele mai mici, mai puțin, cele mari!

„În acest fel se vor rezolva, în parte, și inechitățile sociale în sistemul public. Important este că, deși se tot discută despre o așa-zisă indexare diferențiata a pensiilor, nu este vorba de așa ceva. O indexare diferențiată ar înfrânge principiul contributivității. PSD susține că e nevoie ca pensionarii cu venituri mici să obțină o creștere mai mare de venituri pentru a face față contextului economic dificil. Această creștere diferențiată nu se realizează prin indexare, ci prin acordarea unor ajutoare anuale, cum au fost și în acest an voucherele pentru alimente, voucherele pentru energie sau sprijinul anual acordat pensionarilor cu venituri mici.“, a încheiat oficialul.

JCS-T.K.

8 Comentarii

 1. Ești in totala eroare, domnule. Te contrazici singur in 2 fraze consecutive. Singura soluție corecta este respectarea principiului contributivității, conform formulei VPR obținută prin împărțirea salariului mediu brut lunar (40-45%) la perioada de contributivitate (fie 25 de ani cu corecție pentru anii suplimentari, fie 35 de ani). DOAR in acest mod pot fi egalizate pensiile tuturor celor ce au ieșit la pensie la momente diferite – afectate de coeficienți de corecție diferiți. Lăsați naibii campania electorală și faceți ceea ce trebuie făcut, fără a mai induce lumea în eroare! Nu mai faceți confuzie între mărirea diferențiată a pensiilor și acordarea unor ajutoare suplimentare pentru cei cu pensii mai mici. Sau doriți reîntoarcerea comunismului?! Păi hai atunci să facem o pensie unică la media de 2000 lei, și apoi să ne așteptăm să mai și muncească cineva în țara asta – cine-o mai rămâne!!!

 2. Nu erai psd-ist adevarat daca nu amenintai batranii ca mariti pensiile. Voi cu Olguta si Budai ati tot calculat si recalculat pana ati eliminat inechitatile iar batranii o duc bine dar nu constientizeaza. Urmeaza sa le bagati in cap ca vine USR sau AUR si le taie pensiile asa ca ar fi bine sa va voteze tot pe voi. Asteptam campania electorala sa va multumim.

 3. Am lucrat pina la sfârșitul lui mai 2023,și cind le am spus la casa de pensii sec3 ca nu mai am servici sa mi dea drepturile se fac ca nu aud ,pai am 70 de ani cit sa mai muncesc, măcar sa muncească și ei pina la virsta asta am munci ca eram sănătos acum zac în pat și nu mai pot sa ma deplasez

  • Lasa taica, sa fii bucuros ca ai putut lucra pana acum ca sa faci pensie mare securistilor, procurorilor si institutiilor de forta care s-au pensionat la 40 si ceva de ani iar acum se plimba linistiti prin lume. Bucura-te de bucuria lor ca o sa-ti treaca de foame.

  • Am ieșit la pensie în 2017,octombrie cu o pensie de mizerie, după 25 de ani am avut 670 lei pensie, din 2018 m-am angajat și lucrez și azi dar sunt extrem de dezamăgită când vad ca statul îmi trage lunar mai mult decât imi

 4. Mai nene, PSD nu a descoperit roata. Contributivitatea e sfântă, ce face Ciolacu cu 30, 10 și 5% este sa -i rupe spițele. Dacă să zicem că 2500 e limita de sus a celor 30 cu 30% înseamnă că va primi 750 lei. Imediat, cel cu 2501 lei va primi 250 lei. Matematica omorâtă de Ciolacu.

  • PTRE. MERFU Reply

   Sunt demagogi(dulcegării pt.cei mulți și creduli ,iar pt.camarila mafi-otă privilegii)Ai ajuns la vîrsta de pens.(65- toți)ai pensia aferen-tă contribuției(merit ele au fost retrib.în ti pul ctiv.”SPECIALII”la pilonul2nu au con trib.,se pens.la 50 și nu la 65/67ani.Au pe nsie5-7mii roni pe cît au contribuit,și încă 4-5pensii ca urm.a le gilor mafiote făcute de „parlament”,”ccr”, „c.just.”.
   .

 5. Acordarea de ajutoare… electorale? Cântă bre la altă masă!

Adaugă comentariu