Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Este vestea bună transmisă de social-democratul Silviu Hurduzeu, care a vorbit și de o formă de susținere financiară a pensionarilor cu venituri mici, pentru eliminarea măcar parțială a unor inechități din sistemul public!

„PSD a fost și rămâne partidul care a avut mereu grijă de pensionari. Întotdeauna PSD a acționat pentru creșterea pensiilor acestora, spre deosebirea de partidele de dreapta, care au modificat sau amânat aplicarea legii, în defavoarea pensionarilor.“, spune deputatul Silviu Hurduzeu. Acesta a explicat că premierul Marcel Ciolacu rămâne consecvent principiului social-democrat de a-i sprijini mai mult pe cei care au mai multă nevoie și că dorește să se aplice un mecanism similar celui de anul trecut și pensiile să crească diferențiat – mai consistent, cele mai mici, mai puțin, cele mari!

„În acest fel se vor rezolva, în parte, și inechitățile sociale în sistemul public. Important este că, deși se tot discută despre o așa-zisă indexare diferențiata a pensiilor, nu este vorba de așa ceva. O indexare diferențiată ar înfrânge principiul contributivității. PSD susține că e nevoie ca pensionarii cu venituri mici să obțină o creștere mai mare de venituri pentru a face față contextului economic dificil. Această creștere diferențiată nu se realizează prin indexare, ci prin acordarea unor ajutoare anuale, cum au fost și în acest an voucherele pentru alimente, voucherele pentru energie sau sprijinul anual acordat pensionarilor cu venituri mici.“, a încheiat oficialul.

JCS-T.K.