Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Secțiile sportive din cadrul mai multor cluburi au fost prezentate pentru publicul reșițean, cu ocazia Zilelor Reșiței, în data de 2 iulie, în Centrul Civic din municipiu.
Printre cluburile participante s-au numărat Clubul Sportiv Municipal Reșița, Clubul Sportiv Școlar Reșița, CS Asahi Dojo Karate Do Reșița, Team Karting Reșița, Clubul Sportiv Eleganța și Reșița Locomotives. Ramurile sportive care au dorit să atragă tinerii spre practicarea unui sport au fost kickboxing (arte marțiale mixte), fotbal, fotbal american, gimnastică, karate, karting, tenis, lupte, box și culturim.

Printre antrenorii care au însoțit sportivii la acest eveniment s-au numărat Ovidiu Telescu, Roco Sandu (fotbal), Alexandru Avram (gimnastică), Zoltan Lipan, Nelu Botez (karate), David Radu (tenis), Adrian Dacica (lupte), Adrian Mărcuț, Radu Gheorghe (box).

„Avem secții care, din fericire, nu duc lipsă de sportivi, cum este cea de lupte. Secția de lupte lucrează an de an la capacitate maximă, sportivii vin și se bucură de sport. Să sperăm că aceste acțiuni vor fi continuate și în anul următor. Este o sărbătoare atât pentru ei, pentru că sunt împreună cu părinții, cu spectatorii și aproape cu siguranță că și alți copii vor veni să practice un sport”, a declarat Rusalin Fîc, directorul Clubului Sportiv Municipal Reșița.

A răspuns prezent acestei acțiuni și sportiva de mare performanță, campioană mondială la lupte pe plajă, Diana Franț. „Am început această acțiune cu câteva procedee de aptitudini și aș vrea să rog părinții să-i îndemne pe copii să facă sport. Este foarte important pentru cei tineri să-și formeze un corp armonios și, nu în ultimul rând, o educație”, a declarat luptătoarea Diana Franț.