Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Primarul Nelu Popa spune că s-a găsit o soluţie tehnică pentru ca episodul dalelor sparte în pavajul proaspăt pus să nu se repete!

Mai mulţi reşiţeni au sesizat că pe strada George Enescu câteva dale au fost sparte zilele trecute în pavaj, altele fisurate, asta deşi lucrările în zonă sunt recente. Cineva comenta, pe bună dreptate, că era de aşteptat, în condiţiile în care mulţi şoferi nu iau curba corect, în arc de 90 de grade, şi calcă dalele pistei de biciclete cu roţile din spate, lucru valabil şi pentru autovehiculele mici şi pentru cele de mare tonaj.

Primarul Nelu Popa cunoaşte problema, deja a acţionat şi spune că Primăria Reșița nu va scoate nici un ban din vistierie pentru rezolvarea ei: „Am constatat că pe strada George Enescu şi mai e o stradă care are probleme similare, pe zona pistei de biciclete se intră cu maşina, unii nu iau curba cum trebuie şi, în consecinţă am convocat proiectanţii şi firma câştigătoare de la Timişoara, Constructim. Împreună cu ei am fost la Inspectoratul de Stat în Construcţii şi încercăm să schimbăm soluţia tehnică pe ultimii 6 – 7 metri. Evacuăm zona de plăci şi vom pune un asfalt pigmentat roşu, astfel încât să preîntâmpinăm pe viitor situaţii de genul ăsta, pentru că indiferent ce punem, dacă nu se respectă marcajele şi nu se face curba în mod corespunzător şi alte pavaje vor avea aceeaşi soartă. Deci, se schimbă soluţia tehnică şi în următoarele săptămâni vom face intervenţii acolo pe costul constructorului. Primăria nu va avea nici o implicare financiară în aceste intervenţii“.

JCS-Alexandra Gorghiu