Paul Purea critică „atitudinea de şatră a dulăilor cu ceafă groasă“ din CJ - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Reputatul medic a criticat în termeni duri comportamentul unora dintre actualii aleși județeni, criticând în special „dulăii cu cefele groase“ din forul decizional!

Chirurgul Paul Purea, președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Reșița, s-a arătat dezamăgit de modul cum decurg ședințele forului județean. Începând de la vestimentația aleasă de unii consilieri, „apropiată de aspectul operatorilor de la salubritate” și până la modul în care se discută proiectele, pe care l-a caracterizat ca fiind de „mahala”. Purea a dat exemplu discuțiile pe, de acum, celebra piesă pentru RMN, o „atitudine de şatră în toată regula”, de care nu sunt străini foști colegi de partid sau de alianță cu Purea, pe când acesta era în politică.

„Tot timpul câţiva dulăi cu ceafa groasă (de la şedinţă la şedinţă, tot mai groasă!, consilieri, tineri politicieni de fală ai judeţului) folosind un vocabular şi-o atitudine vuvuzelice, interveneau busculadic la fiecare proiect citit de preşedintele Dunca. Gesturi de mână în sus şi-n jos, demonstrând că mişcarea browniană în sensul ei de mişcare fizică haotică, depinzând de manifestarea termică a fundului de pe scaun, îşi poate demonstra oricând valabilitatea (şi) în acest mediu – sala de şedinţe a CJ CS. Vânzoleală fizică şi verbală până la cefaleea manifestă a privitorului”, spune Purea, printre altele, într-o postare pe rețelele de socializare.

Chirurgul e de părere că nu i se poate imputa lui Dunca tot ce nu s-a făcut în Caraș-Severin în ultimii 30 de ani: „Ce putea să facă şi omul acesta într-un an? Într-un singur an de mandat? Doar nişte <<mânjiţi>> şi răuvoitori pot pretinde lui Romeo Dunca să corecteze şi să facă ce s-a greşit şi ce nu s-a făcut în 30 de ani de escrocherii, nimicnicii şi hoţii la drumul mare în judeţul nostru!”.

Cu experiența sa, Paul Purea știe de ce au nevoie mulți din cei aflați astăzi în principalul for de conducere a județului în calitate de consilieri. „Ştiţi ce vă trebuie vouă (majorităţii voastre!), celor din Consiliul Judeţean Caraş Severin, din actuala legislatură? Nu un Dunca, neînvăţat încă să fure şi să chefuiască cu voi, să se urce beat pe mese, nu un Dunca Romeo, care v-a stricat o parte din aranjamentele voastre de furtişaguri şi căprării de afaceri dubioase, ci un Frunzăverde! Da, stimabililor, da, burdihanilor (fiecare cititor ştie la cine mă refer!), voi cei cu dosul capului în straturi de mangaliţă şi bale în colţul gurii, vouă un Frunzăverde vă trebuie, unul căruia voi, cu capul plecat, să-i spuneţi: După voia Ta, Împărate!”, este mesajul doctorului Paul Purea pentru „dulăii cu ceafa groasă” din Consiliul Județean Caraș-Severin.

JCS-L.A.