Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin şi autorităţile de frontieră informează despre patru cetăţeni români care sunt cercetaţi pentru călăuzirea a 14 turci, care şi ei sunt acum cercetaţi pentru trecerea frauduloasă a frontierei!

Oamenii legii au tras pe dreapta două autovehicule care circulau, în 24 august, în jurul orei 18.30, pe drumul care leagă Jitinul de Ticvaniu Mare. Ambele maşini erau conduse de cetăţeni români, însă potrivit anchetatorilor, una era plină cu cetăţeni străini, cealaltă cu români având rol antemergător. Unul dintre autovehicule erau, în afară de şoferul român, 14 cetăţeni turci, 11 bărbaţi şi trei femei, cu vârste între 19 şi 35 de ani, toţi fără acte de identitate asupra lor. În celălalt autoturism, cu rol antemergător, alături de şofer, se mai aflau doi români.

Ancheta a stabilit faptul că toţi cei 14 turci voiau să ajungă, de fapt, într-un stat din Europa de Vest. Șoferul turcilor este acum cercetat pentru trafic de migranţi, iar ceilalţi români pentru complicitate la aceeaşi faptă. „Fată de doi inculpați s-a luat măsura reținerii pe 24 ore“, a încheiat Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

JCS-A.M.