Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Adică clinici de imagistică și oncologie, servicii medicale la domiciliu și medicină de familie. Aceștia sunt furnizorii de servicii medicale care de ieri au semnat contracte cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS)!

Dr. Florin Bîrsășteanu realizează „acasă” o investiție care, la final, va fi de aproximativ două milioane de euro într-un centru de imagistică de înaltă performanță, Bîrsășteanu Imaging Solutions Reșița. „Aici avem o instalație de rezonanță magnetică nouă și un computer tomograf de înaltă performanță. Lumea clamează costurile investigațiilor noastre, dar și tehnica e scumpă, iar randamentul de diagnostic este foarte ridicat. Sper că vom contribui la accesul pacienților spre un diagnostic de performanță, bază a începerii tratamentului și succesului terapeutic.”, afirmă dr. Bîrsășteanu cu referire la servicii la care județul este deficitar.

Clinica OncoHelp, condusă de dr. Șerban Negru, va deschide un cabinet pentru pacienții nevoiți adesea să ia drumul Timișoarei. Astfel, se vine atât în întâmpinarea pacienților care au nevoie de servicii rapide, cât și a echipei de pe plan local care numără doar doi medici oncologi. Pe viitor se vrea deschiderea unui spital unde să poată primi tratament pacienții din Caraș-Severin, care reprezintă 15% din totalul pacienților OncoHelp Timișoara.

Red Medica din Arad activează în peste șase județe, fiind prezentă în Reșița și zonele limitrofe de mai bine de un an. Însă îngrijirile medicale la domiciliu pe care le oferă nu erau accesibile tuturor asiguraților din cauza părții financiare. „Oferim servicii medicale de genul administrării de medicamente injectabile, perfuzabile, pansamente etc, adică tot ceea ce un medic prescrie pacienților. Consider Reșița un oraș mare, cu populație relativ îmbătrânită care are nevoie de asemenea servicii.”, afirma ieri Daniel Mariș, reprezentantul Red Medica.

În domeniul medicinei de familie, dr. Barbara Singh va activa la cabinetul de la Cornuțel. Dorința sa este de a aduce un plus valoare într-un județ cu mare deficit de medicină de familie, pe care-l recomandă și altor medici de familie.

JCS-Ionel Ivașcu