Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În aceste zile, în cadrul mai multor ocoale silvice din cadrul RNP Romsilva se desfăşoară acţiuni de repopulare cu puieţi de păstrăv indigen!

La Ocolul Silvic Rusca Montană, angajaţii au introdus 5500 de puieţi de păstrăv (Salmo trutta fario) în cursul de apă Topliţa Alunul. Potrivit specialiştilor din cadrul Direcţiei Silvice, în toamnă, aceștia vor fi eliberați pe râul Pleșu. Şi la Ocolul Sivic Oţelu Roşu au fost efectuate acțiuni de repopulare a fondului piscicol 19 Bistra Mărului, cantitatea de puieţi de păstrăv indigen fiind tot de 5.500 de bucăţi.

„Aceste acțiuni de repopulare cu puieți de păstrăv indigen sunt necesare pentru a compensa pierderile naturale care se înregistrează în urma fenomenelor naturii și a acțiunilor răpitorilor. Păstrăvul este un pește de apă dulce care trăiește în apele curgătoare reci de munte, preferând șipotele, unde stă ascuns între pietre. Are o lungime de circa 30 de cm și o greutate de până la 800 de grame.“, au precizat cei de la Romsilva.

În fiecare an, la nivel naţional, râurile de munte sunt repopulate cu o cantitate de 500.000 de puieți de păstrăvi indigeni.

JCS-Nicoleta Moraru