Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Asta a spus primarul Felix Borcean, după ce și-a tras adjunctul a treia oară pe linie moartă, precizând totodată că liberala Andra Pleșa era mai îndreptățită să ocupe această funcție!

Viceprimarul Bebe Pasere a reacționat în plenul ședinței de consiliu, acolo unde s-a erijat în portavocea celorlalți aleși locali. Pasere i-a reproșat lui Borcean că i-a retras atribuțiile pentru că a început să fie vizibil prin cartiere, stând de vorbă cu cetățenii, dar și pentru că a avut alte idei decât cele ale primarului. „Am primit dispoziția prin care mi se iau toate atribuțiile pentru că am avut alte idei decât cele ale dânsului și am mers prin cartiere. Voi veni la lucru deși nu mai am obiectul muncii, îmi iau salariul și cam asta este. Majoritatea problemelor pe care le-am ridicat la SPIR, la Urbanism, nu au fost în interes personal. M-am săturat să tot cer departamentelor să facă lucruri și să fiu carotat din spate. Primarul face proiectele și lucrurile împreună cu consilierii locali, nu ne-a mulțumit dl primar niciodată, <<da, dle, ruga de la oraș a fost un succes și le mulțumesc și consilierilor locali>>. E a treia oară când mi se ridică atribuțiile, nu e normal să mă simt ca la pușcărie și să ridic mâna ca un maimuțoi în consiliul local, nu pentru asta m-au ales cetățenii.”, a spus, printre altele Pasere.

Chiar dacă în plenul ședinței nu a intrat în polemică cu viceprimarul, pentru că în sală se aflau mai multe doamne de la Societatea Femeilor Ortodoxe pentru un moment festiv, Felix Borcean nu i-a rămas dator adjunctului său. Acesta i-a reamintit lui Pasere că „a ajuns viceprimar exclusiv datorită mie, el a ieșit pe locul 3, în mod normal, Andra Pleșa era, probabil, mai îndreptățită să fie viceprimar”. Mai mult, primarul a spus că Pasere nu a înțeles că funcția de viceprimar înseamnă un ajutor al primarului și nicidecum un al doilea primar care nu dă socoteală nimănui.

Cât despre atribuțiile avute de viceprimar, Borcean spune că s-a convins cât de capabil este: „Dl viceprimar a crezut că dacă vine viceprimar se împarte primăria, fiecare cu tarlaua lui și nimeni nu dă socoteală celuilalt. El nu a înțeles că viceprimarul este un ajutor al primarului, nicidecum o persoană care face atmosferă în primărie sau lucrează pe cont propriu, eu așa ceva nu tolerez, poate să se tânguie prin orice chepeng. Pentru mine, Bebe Pasere nu mai există ca nimic, vine la lucru degeaba. În cei 3 ani a avut o grămadă de atribuțiuni. S-a ocupat de SPIR, am zis că e constructor, că se pricepe. Și ce a făcut? A luat o fântână pe persoană fizică, a început o construcție în Pipirig la care și acum avem probleme, alte lucrări în Pipirig cu probleme, la fel la puntea din Piață. Apoi s-a mai tânguit odată pe la Sorin Grindeanu că i-am pus GPS pe mașină. A, pe asta n-o știți, după acea ședință în care a crezut că îmi face el mie organigrama, am verificat mașina viceprimarului, din octombrie anul trecut și-a deconectat GPS-ul, dar până la a-l deconecta toate traseele lui duceau nu prin cartiere, să discute cu oamenii, cum lasă să se înțeleagă, ci cele mai multe popasuri erau la Palace (restaurantul fief PSD din Caransebeș – n.r.) și la locuința lui Bejeriță. Apoi a avut Poliția Locală, Piața, apoi Urbanismul, nu vreau să vă spun de câte ori mi s-au plâns cei de acolo!”

Primarul Caransebeșului consideră că tot acest conflict nu este întâmplător, în spate aflându-se Ion Mocioalcă și Marcel Vela. „Sunt sigur că există o înțelegere la nivel înalt a celor doi domni care fac și desfac în Caraș-Severin, de a-l crește pe Bebe, e un eufemism, sună frumos, să-l crești pe Bebe, el e Bebe și trebuie crescut. Și cum trebuie crescut? Dându-mi mie la gioale, că el atâta știe, carotare, gioale… El îmi spune mie că am o lacună de comunicare cu el, pai n-am cu cine să comunic, n-am un interlocutor în Bebe Pasere, pentru că el are o altă linie decât am eu.”, a concluzionat Felix Borcean.

Edilului îi va fi mai greu acum să-și treacă proiectele prin legislativul local, pentru că e puțin probabil că cei trei aleși aflați sub comanda lui Pasere vor mai gira aceste proiecte fără a pune condiții.

JCS-R.M.